Rainbow Beach

Byron Bay sög. Egentligen inte, det var supermysigt, men vi blev så sjukt besvikna på vädret. I 3 dagar regnade det nästan konstant och då vi hade diverse aktiviteter inbokade som ständigt sköts upp ville vi i alla fall ge det en chans och avvakta en dag till… och så en dag till… men efter 3 dagar fick det vara nog. Vi kan inte bara sitta inomhus på ett vandrarhem och läsa bort dagarna här i Australien. Klockan tickar och vi måste dra oss norrut. Så idag tog vi äntligen bussen nästan 9 timmar norrut, till Rainbow beach, där vi är nu.

Här ligger vi nu i varsin hängmatta, mätta och nöjda. Jennifer tar en powernap och jag uppdaterar bloggen.  Solen har precis gått ner och myggorna börjar sakta attackera. Jennifer tycker de inte alls om men som vanligt är det jag som får agera blodgivare. Härligt.  

Rainbow beach, ja vad är det för ställe undrar ni nog. Det är en liten liten liten håla precis vid havet dit många backpackers drar sig för att härifrån åka på turer ut till den kända sandön, Fraser Island. That’s it. Så mycket mer än så är det inte, förutom det klassiska sola, bada och surfa då såklart. Så till Fraser ska vi såklart också. Det blir en endagarstur dit imorn så ni får höra allt om det senare!

Vi är i alla fall väldigt nöjda med vårt boende.  Vanligtvis bor vi ju i delade sovsalar med allt ifrån 4-12 personer MEN här var det fullt så vi var tvungna att ta ett eget dubbelrum… ganska gött kan vi väl erkänna. När vi kom hit insåg vi att ett dubbelrum endast kostar cirka 60 kr mer per natt per skalle än en sovsal, så vi bokade in oss i dubbelrum nästa natt med hehe… ibland får man unna sig ;) och vi har egen balkong också... yay!

Annars håller vi rätt låg profil. Vi har båda gått igenom en smärre livskris de senaste dagarna. Vi har insett att vi är i stort sett äldst på varenda hostel och det får oss att båda skratta och gråta. Inte för att det gör något egentligen. Vi har bara inte så mycket gemensamt med de små 18åringarna som är här för att festa, festa och festa. Vi gav det faktiskt ett ärligt försök härom kvällen då vi hängde med en stor grupp människor ut till puben. Men vid midnatt utbytte vi förtvivlade blickar med varandra och efter några korta sekunders överläggning gick vi och beställde pizza och sen hem och sov… haha men jag orkar inte! Jag är här för att uppleva saker och visst, träffa människor också men man känner av ganska snabbt om man klickar med en crowd eller inte. Och hittills har det inte varit vår crowd. Så vi håller ganska låg profil och iakttar de andra med nyfikenhet.

Men vi njuter i fulla drag varenda dag! Äntligen är solen tillbaka och imorgon blir det äventyr på Fraser Island!

På återseende :)

Internet här är långsammarste ever så blir inga bilder på ett tag tyvärr! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0