Glad midsommar!!!

Ja då var det dags att fira midsommar! 
 
För min del blev det jobb, ett zumba pass och sen tv-kväll hemma med min flatmate och min nya favorit programvärd - Graham Norton. Om du inte spanat in hans tv-show - gör't! Har inte skrattat så mycket på länge som jag gör till hans program "The Graham Norton Show". Så min midsommar var lugn och skön, precis vad jag behövde. Det enda som lutar någorlunda mot svenska tradsitionshållet var att jag hade lingonsylt på havregrynsgröten imorse. Inte varje dag man unnar sig den lyxen!
 
Idag är jag bortbjuden på middag så jag tänkte faktiskt baka chokladbollar och ta med mig - oj så svenskt! Har inte bakat det på flera år och nu blev jag riktigt sugen. Ikväll är det dessutom en viktig rugby match här i NZ, de möter Irland tror jag. Så alla jag känner typ planerar att se matchen, antingen hemma eller på krogen. Så får se om jag joinar efter middagen... har fortfarande inte sett en enda rugby match vilket är ganska skamligt om man varit i Nya Zeeland i nästan totalt 2 år! Rugby är ju deras nationalsport och folk är nästan fanatiska när de gäller deras lag - All Blacks. Så i rent utbildningssyfte kanske jag borde se matchen?
 
Jaja, nog om rugby! Nu är det midsommar - nu ska det ätas, skålas och dansas (för er del iaf!) Själv ska jag snart gräva ner fingrarna i en härligt geggig smet av smör, havregryn och socker - mums!
 
 
Bild från förra sommaren - Jag och Tove på äventyr i Vänern!
(Tänkte lägga upp en midsommarbild från förra året men kunde inte hitta någon, ärligt talat minns jag inte ens vad jag gjorde på midsommar 2011? Läckö? Lidköping Stugan? Ingen aning!)

sökes: motivation!

Sist jag skrev så var det en glädjens dag. Idag vet jag inte vad det är för en dag. Jo det är måndag. Det regnar som aldrig förr. Min handledare jobbar hemifrån så det är bara jag och en till på jobbet idag. Hela byggnaden på jobbet totalrenoveras för tillfället så det bankas, skruvas och låter konstant dag ut och dag in. Huvudvärken är ett faktum.

Antar att jag nu vet vad det är för dag. Det är en bitter och grå dag. Haha och bristen på munterhet är ett annat faktum.

Varför är det alltid så svårt vissa dagar att hitta motovation till att göra något överhuvud taget? Igår gick jag på moln efter en härlig shoppingdag i Nelson men idag orkar jag knappt vara aktiv på facebook... haha och då har man problem! Äh mitt motto för dagen är: Gör inte idag vad du kan göra imorgon!

Har läst alla bloggar jag följer och sitter nu och googlar bilder på vackra Norge istället och drömmer mig bort. Det kanske får bli en resa hit inom en snar framtid? vem vet :)



Nu drar min kollega hem så då drar jag med, klockan är 13.00 och Liza säger hej då!
På återseende gott folk!

Biljetter bokade!!

Idag är en glädjens dag!
Har äntligen tagit mig i kragen och lyckats uppfylla två stora drömmar idag. Jag har nämligen bokat:

- En liten resa runt sydön. Buss til Christchurch där jag ska hälsa på Erika, flyg därefter till Quenstown för att hälsa på Malin och sen Carro i Wanaka, sen flyg tillbaka till Christchurch och mer tid med Erika. Sen tar jag bussen hem till Nelson/Motueka igen. Och allt på en vecka Och för under tusenlappen - kaatjing! 900 spänn gick det på. Hade ju egentligen velat åka ner för att fira midsommar nere i Queenstown där de andra ska mötas upp men de flygbiljetterna låg på 3000-4000 kr!! Så nej.. min resa blir sista veckan i Juli istället.


ÅÅ är så glad att jag kommer få åka till underbara Queenstown igen innan det är dags att återvända till Sverige. Bungy, Fergburgers, fina vänner och dans natten lång!

- Jag har även bokat resan från Nelson - Auckland för att sen flyga hem till Sverige. Här lyckades jag komma över en någorlunda bra deal. Good Vibes (min praktik) slutar söndagen den 19e augusti. Måndag morgon den 20e kl 06.30 (!!!) tar jag flyget till Wellington, sen buss mot Taupo dit jag anländer vid 5 tiden. En sista natt i Taupo blir det alltså med massa hej då och förhoppningsvis massa mat och dryck! Sen morgonen därpå tar jag flyget vid 8 till Auckland för att sedan flyga hem till Svergie vid 13.30. Tajt schema? yes men det här ska gå. Och hela den resan fick jag för exakta tusenlappen också!!! hah! perf! 


Taupo - my home away from home!

Mår så bra just nu att jag har fjärilar i magen! woop woop! 

Nu blir det till att leva på nudlar och vatten om jag ska ha råd att göra något på dessa små utflykter. Ett bungy i Quuenstown för 1300 kr är ett MÅSTE. Vill så gärna. Så nu är jag motiverad - här ska det sparas!!!

Någon som har några bra spartips?

Regn regn regn

Och där kom det första snöfallet i Nya Zeeland!
Jag slapp undan tack och lov, all snö kom mer söderut. I christchurch blev det typ snökaos om man ska tro nyheterna. Typ ingen gick till skolan eller jobbet. Det kom en hel del faktiskt, upp till 30 cm på vissa ställen.

Här uppe kom det bara regn. Massa regn. Det regnade konstant i typ tre dagar så hela stan var nästan översvämmad. Ganska mysigt då jag fick sluta jobbet tidigare så jag kröp ner i sängen med en filt, kopp te och plöjde lite filmer.


Vår trädgård förvandlades till en insjö!



Idag däremot skiner solen igen och det är blå himmel igen. Bergen som ligger som en vägg runt hela Tasman området är snötäckta så utsikten är magnifik :) Nu måste jag jobba vidare.

Hej.

Bröllop!

Glömde ju totalt bort - Min kära storebror gifte sig i helgen!! Woop woop!! Lite surt att vara här nere men har fått se lite bilder och det ser ut som det var en fantastisk dag och båda var så fina :)
Stor kram till er båda!





Kärlekstrubbel

Ytterligare en vecka har gått. Dagarna och veckorna bara flyger förbi här. Börjar inse mer och mer vilket ansvar som vilar på mina axlar och ärligt talat känner jag mig inte riktigt redo att hantera allting. Min handledare verkar tro på mig så det är ju positivt. Det är inte det att jag tvivlar så mycket på mina egna kunskaper, utan mest att jag inte är på "humör" för att ha så mycket ansvar. Jag är för lat helt enkelt. Jag vill göra allt det lätta och slippa alla jobbiga möten och samtal. Men jag vet, det är de jag lär mig av och det som får mig att växa. Det blev ett hopp i fredags också med två tjejer från jobbet. Grymt kul men oj vad jag måste träna på min kroppsflygning i frifall... illa! Men inget som inte kan förbättras!

Tog med mig kameran upp under hoppet - den här bilden tog jag när jag hängde i fallskärmen på cirka 800 meters höjd. Ingen dålig utsikt!

Hade en härlig helg med Kate i Nelson. Vi gick ut, lyssnade på Irländsk musik, drack öl, gick på bio, käkade frukost och lunch ute, shoppade och jag blev kär i en klänning. Första gången i mitt liv som jag inte kunnat sluta tänka på ett klädesplagg. Vi ska nämnligen ha "Night at the Oscar's" som tema på finale partyt på Good Vibes. Denna fest kräver alltså klänning snäppet snyggare - typ cocktail. Och jag äger ingen sådan klänning för tillfället. Men denna vackra skapelse som jag hittade i Nelson skulle vara perfekt. Dock kostar den 800 kr. Vilket för mig är väldig mycket pengar och speciellt för att lägga på en klänning jag typ kan använda ett fåtal gånger. Som de flesta vet är jag ingen stor spenderare när det gäller kläder, har aldrig varit och kommer nog aldrig att vara. Därför tar det emot. Men jag har gett mig själv ytterligare en veckas betänketid och sen, OM den finns kvar så kanske jag får köpa den...



Den är svart. Den är tajt. Den är täckt av paljetter.



Blev meddragen till Abel Tasman nationa park igår med två polare. Trots mulet väder och lite duggregn blev det cirka 3 timmars waka-ama paddling. Riktigt trevligt, alltid kul att komma iväg och göra något annat än att sitta hemma och dega. Så idag värker det lite gött i rygg och axlar! Parken var lika vacker som alltid, vi såg till och med sälungar som lekte i vattnet... wieee!





Spanar efter sälar på klipporna

Apple Bay Beach

Split Apple Rock


Nu måste jag jobba vidare - har en hel lista med grejer som måste bockas av ASAP!
Hej så länge

RSS 2.0