Jobbtrial

tjabba tjena
Igar sprang jag runt pa stan som en yr hona och delade ut cvn till lite olika stallen. Det blev inte sa manga da de flesta typ cafeer och sa sade att det inte var nagon ide att lamna cv da de inte letar efter nagon. Typiskt..sa jag gav nastan upp... Lamnade aven cv till tva Indiska och nagra Thai stallen..men seriost. Jag vill inte jobba pa ett sant stalle igen. Det vore kul att prova nagot nytt. Men iaf, gick aven in till en italiensk restaurant som ligger pa samma gata. Sag en skylt i fonstret "Staff wanted", sa jag gick in och pratade med dem. Kom ikvall klockan 6.00. blev svaret. Sa jag var ivag pa en jobbtrial igar kvall, som enligt mig gick prima. Jag ska tillbaka ikvall sa hall tummarna! Fick aven italiensk mat med mig hem efter att jag slutat, himmelskt gott! Sa nu hoppas jag att allt gar bra ikvall sa jag far behalla jobbet... vore sjukt bra!!!! :D

Nu blir det 2 timmars stadning och sen far vi se vad eftermiddagen bjuder pa,
laters

Taupo - first day at Base

Da har jag antligen anlant till Taupo!! Efter sammanlagt 9 timmar pa bussen sa kom jag fram igar kvall. Vadret suger men annars kanns det riktigt bra. Bor i samma rum som Thorsten, Rena och Sophia, vilket gor att jag kanner mig som hemma. Vi har eget badrum och balkong med utsikt over sjon..! Sa nu kanns allt riktigt bra, kanns sa ratt att jag lamnade Paihia, det var verkligen dags. Och att komma hit och bli mott av mina gamla kompanjoner fran Mousetrap var otroligt skont. Pa mandag ska jag ge mig ut och leta jobb, maste finnas nagot. Maste borja tjana lite pengar..haha idag spenderade jag namnligen mina sista slantar som jag tjanat ihop fran Thai Garden, da jag gick nagra timmar pa stan. Men ar helt lycklig da jag antligen fick tag pa lite snygga t-shirtar! Kopte en med AFI, en med Avenged Sevenfold och en med the Goonies :) sjukt bra! the goonies tshirten fick jag for 17.50 typ.. sa ganska billig!

Auckland var ocksa mycket bra. Gick pa bio, at massa skrapmat och inforskaffade lite nya klader. Forberedde mig pa kyla har nere i Taupo, men det ar ju inte alls kallt. Runt 10 grader, sa en t-shirt och jacka racker gott och val. Men det kanske bli rkallare framat juli, vi far se.

Jobbade iaf min forsta dag pa Base idag. Fick badda runt 40 sangar... herregud sager jag bara! Folket som bor har ( mest backpackers som reser med Kiwi Experience) beter sig som grisar!! har aldrig sett sa ackliga rum forut. Vidrigt! Lite skillnad mot Mousetrao som var nastan kliniskt rent hela tiden, har ar allt skitigt nastan jamnt. Koket ar inget vidare heller... Sa jag ska ga och hora pa lite andra hostel om jag kanske kan borja stada dar istallet om nagra veckor. For 3 veckor har pa Base far nog vara tillrackligt! Men vi far se vad jag hittar,

Hur har alla ni dar hemma det i sommarvarmen? Ar inte alls avundsjuk. Inte alls.

Hej da Paihia!

Da var det dags, sista dagen i Paihia. Kanns lite vemodigt men samtidigt spannande! Har sa otroligt manga roliga minnen harifran och allt folk jag traffat, helt underbara manniskor hela bunten! Kommer sakna er alla :)


Sista dagen till ara fick det bli en dunderlunch... fish and chips! Sen blev det glass och just nu bakar Suzane en tarta...herregud vilken nyttig dag :)


Liza, Lee, Thorsten och Kim pa den dagliga promenaden


Ruths fodelsedag, hela (gamla) stadganget


Happy days! Lea, Ruth och jag (och Janines hand!)


Emma, jag och Kim skakar rumpan pa dansgolvet ;)


Tack och hej for den har tiden, vi ses kanske till sommaren igen!

Thai Garden...aldrig mer!

Igar gjorde jag min sista dag pa Thai garden... for den har gangen iaf. Har ju planer pa att kanske komma tillbaka till Paihia till sommaren, och da far jag antagligen komma tillbaka till Thai stallet. Men inget ar ju bestamt. Det kanns riktigt bra faktiskt. Jag fick som vanligt mat med mig hem, men hon gav mig aven en vinflaska som tack for den har tiden. Jag blev ganska chockad da forra gangen jag jobba var hon sjukt otrevlig och vi borjade nastan braka..haha.. men igar holl vi sams och hade riktigt trevliga konversationer. Hon ar konstig.

Nu ar det 2 dagar kvar tills jag och Lee tar bussen ner till Auckland. Dar ska det spenderas en heldag och vi ska skamma bort oss ordentligt med bio, mat, lite shopping och sen har vi aven lite andra aventyrliga planer... vi far se! Sen pa lordag antagligen aker jag ner till Taupo for att leta jobb. Jag ska bannemej ga in i varenda affar, cafe och restaurant som finns dar. Jag tanker inte ge mig forran jag hittar nagot. For pengar ska tjanas!

Ikvall ska jag forhoppningsvis traffa lite folk for att saga hej da, och sen imorn blir det avskedspartaj! Men nu vantar frulle... har lagt ner havregrynsgroten ett tag. Blir lite tjatigt i langden sa nu blir det toast istallet... vilket ar det enda brod som finns har...

Saker Nya Zeeland borde importera fran Sverige:

- SALTLAKRITS! typ Djungelvral... finns bara sotlakrits och det ar inte alls samma sak!
- MORKT BROD! Typ vad hande med morkt brod? har det inte slagit befolkningen har nere att vitt brod inte ar det nyttigaste? Vitt toastbrod ar i stort sett det enda som man kan kopa har. Det finns "mork" toast, men den ar typ lika mork som min solbranna en svensk sommar. Ge mig Lingongrova nagon!!!
-
FILMJOLK!
Trodde faktiskt inte att jag skulle sakna filmjolk men det gor jag! Sag att man vill ata museli till frukost, inte vill man blanda det med nagon sotsliskig yoghurt? och inte med blaskig mjolk? Nej tacka vet jag filmjolk!

Maste bara namna en annan liten detalj jag har markt. Frukt och gront har ar otroligt dyrt!! Och det mesta ar styckpris!?  Sa att ata nyttigt kan man ju glomma som backpacker... 20 kr for en gurka, 10 kr for en paprika, 40 kr for en aubergine.... rena rama ranet!!


Auckland here we come!!! :D


Jag har paddlat kajak!!!



Nej det blev inget regn idag! Sa jag och Kim stack och hyrde kajaker och stack ut pa lite egna aventyr. Vilket var skitkul, vill absolut gora det igen :) dock upptackte vi bada att vi inte ar de mest valtranade personerna i universum kanske..haha vi blev bada riktigt slitna i armarna sa i slutet gick det riktigt langsamt. Men det var kul :)


wiee... och jag ramlade inte i utan holl mig faktiskt torr!


Beautiful!

Nu blir det till att mysa ner sig i soffan och titta pa film :)




Klippning!

Igar var det dags for en harklippning, eller bara topparna..men anda! Mitt har var REJALT slitet och valdigt taltigt. Sa Janine, min roomie, sa att hon kunde klippa mig. Lite nervost sa jag ja...haha jag ar valdigt forsiktig nar det kommer till nya frisorer. Men det blev iaf bra, en valdig skillnad! hade ju nagon konstig liten svans dar bak som bara hangde och slangde, den blev jag iaf av med.




Har ar frisorsalongen i full fart :) Manga som skulle klippas!

Tack Janine! kan aven namna att hon ar kock, och att vara roomie med en sadan ar valdigt bra nar man ar sugen pa nagot gott att ata..haha henne kommer jag sakna!

Taupo nasta!

UPPDATERAT!


Okej da ar det bestamt. Den 27 juni borjar jag pa Base hostel i Taupo. Jag vet, jag borde inte jobba pa ett base hostel. Jag hatar Base hostel. Men just nu ar det battre an ingenting. Jag borjar dar i 3 veckor och sen kan jag ju leta upp nagot annat boende. Det roliga ar ju att Rena och Thorsten bor ju dar och nu aven Sophia. Sa jag har ju redan mina vanner dar nere!


Pavinee kunde inte ge mig mer an 2-3 kvallar i veckan, alltsa nastan ingenting med tanke pa att varje kvall ger knappt 3 timmars jobb. Sa det var det som gjorde att jag bestamde mig for att flytta fran Paihia. Visst kanns det jattesorgligt. Ar sa manga manniskor jag kommer sakna har. Och kommer sakna att bo pa Mousetrap, har verkligen blivit ett hem. Men vem vet, jag kanske kommer tillbaka till sommaren. Just nu maste jag bara bort harifran, se nagot nyttt.


Arbetsganget pa Thai Garden. Mina favoriter ar kockarna, de gar alltid runt och ler och skojar.. aven fast de knappt inte kan nagon engelska alls sa lyckas de alltid fa mig att skratta..haha kommer sakna de grabbarna :)

Dalig bild, men sahar ser det iaf ut inne i restaurangen. Ar bara 10 bord sa det ar ett lagomt stort stalle.

Nu blir det stadning och sen far vi se vad dagen bjuder pa... inte mycket antagligen da det regnar :)

Bilder fran Paihia

Lite bilder fran den senaste veckan :)



Promenad med Kim..spooky!


Utsikt som slar det mesta


Happy birthday Doug!


Stadganget: Sophia, Kim, Janine, Lee, Elizabeth & Heike

Back in Paihia

Okej, nu har jag vart "hemma" i en veckas tid. Kandes skont att komma tillbaka, kandes som att komma hem. Vilket ar en ovanlig kansla for en backpacker! haft en ganska lugn vecka, har knappt jobbat nagot da en tjej som brukade jobba dar har kommit tillbaka sa hon far alla timmar..vilket suger! Maste ha pengarna. Sa arligt talat funderar jag pa att sticka nagon annanstans. De andra har pa vandrarhemmet kanner likadant, vi ar alla lite trotta pa det har stallet. Samtidigt ar jag ju sa kluven, det finns en del bra saker har ocksa som gor att jag vill stanna. Men samtidigt ar de inte tillrackligt bra for att halla mig kvar...  Nej vet inte alls just nu, forst och framst maste jag prata med min chef sa att jag far reda pa hur manga timmar per vecka hon kommer kunna ge mig. Ar det inte tillrackligt drar jag nog vidare, kanske Taupo. Bade Sophia och Lee funderar ocksa pa att dra dit, sa det vore kul om vi kunde sticka alla tre. Men vi far se... allt kanns lite upp och ner nu. Ena dagen ar det helt underbart och jag trivs sjukt bra, nasta dag kanner jag mig insparrad och vill bara harifran.

Har aven fatt min forsta riktiga seriosa hemlangtan. Att bara ha ett hem, en familj och kanna sig trygg vore helt underbart just nu. Missforsta mig inte nu, jag kommer inte aka hem. Jag vill inte hem. Men just nu ar jag trott pa att standigt planera och fundera over vart jag kommer bo de narmaste manaderna. Men ge mig nagra dagar sa mar jag toppen igen och hemlangtan kommer vara som bortblast!

pusshej leverpastej

Bilder!

Tidigare inlagg fran roadtrippen har nu uppdaterats med bilder, sa bladdra nerat och titta!


Ohakune

Efter Taupo bar det av nerat. Vi passerade Tongariro National Park med dess vackra och imponerande berg. Hade garna stannat och gjort en dagsvandring dar, men insag att jag inte har ratt utrustning. Far gora det till sommaren istallet nar det ar battre vader och mindre sno. Men vi kunde iaf stanna langs vagen och ta kort.



Vi letade oss tillslut fram till Ohakune, en liten spokstad som bara vantar pa att skidsasongen ska dra igang. Det bor ca 1000 pers i Ohakune sommartid, men under vintern runt 10 000. Sa det ar lite skillnad! Jag skulle kanske egentligen akt dit om 3 veckor, da sasongen borjat, for da hade det vart lite mer roj. Men iaf, jag motte upp Ruth vid vandrarhemmet/skiresorten som hon for tillfallet jobbar pa. Och nar hon visade mig till vart rum trodde jag hon skoja forst. Hon brukade egentligen ha ett litet, men valdigt mysigt, rum for sig sjalv som vi skulle dela pa under dessa dagar. Men just denna veckan hade agaren valt att byta mattor pa golvet sa hon var tvungen att flytta. Han valde att placera henne, och mig da, i en av hans lyxigaste lagenheter som var helt nygyggda. Sa vi hade eget kok, eget badrum, oppen spis, tv, dvd, ett varsitt rum med en dubbelsang och det basta av allt... En elektrisk varmemadrass i sangen! Sa nar man skulle kojsa pa kallen var sangen alldeles varm och supergo.... fatta vilken kontrast mot att leva campingliv i en bil tillsammans med 3 andra och frysa..haha! Sa dar bodde jag GRATIS i 4 dagar! Medan Ruth jobbade dagtid satt jag framfor brasan och laste, tittade pa tv och bara levde allmant lyxliv :) Utsikten kan man inte klaga pa heller, man sag nastan hela Mt Ruapehu. Pa kvallarna blev det filmkvall, myskvall och igar gick vi ut och kakade middag med lite annat folk som jobbade pa vandrarhemmet. Sweet!


Min sang, med elektrisk uppvarmning :)


Koket


Resten av lagenheten


Utsikten fran vandrahemmet, palmtrad och snotackta berg!


Mt Ruapehu


Ruth, pa promenad i stan

Tyvarr var jag tvungen att lamna Ruth idag, fick ta bussen till Hamilton dar jag ar nu. Tog in pa YHA, och det ar typ bara jag har, helt dott! Har ett eget dorm for mig sjalv, helt ok :) Imorgon kommer Emma och hamtar upp mig for att sedan kora mot Paihia och da blir det tillbaka till verkligheten med jobb och ansvar..!


Utsikten fran bussen, inte fy skam!

RSS 2.0