Hemresa - klart!

Då var vi igång igen. Fick en påminnelse igår kväll om att jag måste boka hemresa, annars bokar dom den och dom bestämmer destinationer och sånt. Shajt tänkte jag! men jag tog mig i kragen imorse och äntligen bokade hemresan. Jag satte datumet 11 januari 2010, så får jag bara boka om den sen om jag vill hem tidigare. Jag tog även ett stopp i Australien på hemvägen. Det blir en ganska så snabb visit, mer har jag inte råd med! 10 dagar längs kusten, Brisbane - Syndey. Det blir nog grejer ska ni se :)

Jag följer Mias exempel och gör mig en liten lista! Enklare att övetblicka läget då.

- Boka utresedatum
- Betala Handpenning
- Anämla mig till surfkurs

- Boka hemresedatum
- Skicka in visumansökningar
- Fixa med vaccination

Nu är det bara att vänta eller? 


Här ser ni även min flygrutt ner, tyärr kass bild. Kommer förhopnningsvis kunna ta mig in till Kuala Lumpur under dagen. Vore kul om man hann se staden en snabbis iaf :) Någon som vart där och har några tips på dagsaktivitet?

Visum

Okej, jag försökte mig på ett seriöst försök att fylla i visumansökningen igår, men det gick sådär. För det första står det på engelska, vilket inte är något problem egentligen, men det blir krångligt när det handlar om såna här grejer. Jättekrångliga frågor om typ mitt land finns listad som tbc-land eller ej..vad vet jag?! Sen massa frågor om jag är psykiskt sjuk, brottsling, utvisad och massa skumt. Så det var inte det lättaste. Men med lite hjälp från WTc och mamma löste det sig tillslut :) Fick massa andra roliga grejer i mitt lilla paket också.

- En karta över Nya Zeeland, har redan planerat in massa ställen jag vill till! ( Se kartan nedanför)
- En Handbok, här står allt från hur visumansökningen går till, om resan ner, hur man söker boende och jobb till information om städer, platser och traditioner i NZ, sjukt bra!
- Några broschyrer med bilder och info om olika platser och områden. Väldigt inspirerande!
-  Sen lite andra infoblad om försäkring, hemresa, tider och annat skojsigt.

Har även fått reda på att jag bara har ett mellandlandingsstopp, i Kuala Lumpur. Så det är två långa flygningar på typ 10 timmar vardera :P Vad gör man under dessa timmar? Tips någon?! :) Vad gör man om man hamnar brevid typ världens skummaste/jobbigaste person, och måste spendera 10 timmar med denna!!!!! Lite väl ambitiöst att låtsassova hela resan kanske? Tacksam för all hjälp jag kan få!

Här iaf min resplan..haha..eller iaf alla platser jag vill till!! Sen får vi se hur det blir, men alltid bra med en plan! jag vet, väldigt mycket nordön och lite sydön, det är så jag vill ha det i nuläget.




Det jag har kvar nu är att bestämma hemresedatum, svårt!! men tror jag sätter i januari 2010... shit vad det lät typ FRAMTIDEN!!!!! ska jag verkligen vara borta så länge?? Hur ska detta gå liza? :)

Bekräftelse

Nu har jag fått min bekräftelse på posten! jippie yay!!! tänkte jag först men tyvärr gav den inte så mycket klarhet som jag trodde. Den står att bokningen är bekräftad MEN det står även att avresedatum är den 6:e februari (vad hände med 3:e som de säger på hemsidan??) samt att min plats ej är garanterad, än! Måste ju betala in handpenningen också. Men det ska väl försöka göras snart. Tror de på förmedlingen börjar bli lite trötta på mig haha , vet inte hur många konstiga frågor jag skickat till dem den senaste veckan :) Men det är ju viktiga grejer som jag måste veta innan jag åker så de får nog dras med mig ett tag till.

Imorgon åker jag till sthlm...GAH!!! Jag är jättenervös..hur ska det här gå? Vad ska jag ha på mig/med mig? Vad ska jag säga? Hur hittar jag dit? det är ju asmycket saker som ska tänkas på.  Jag tycker såna här intervjuer alltid är lika svåra, man ska visa upp sig och försöka "sälja" in sig till företaget, blotta sig själv helt enkelt. Håll tummarna för mig!

Sen har jag ett HUUUGE dilemma. Penga-dilemma. Vill köpa ett par skor för 400 kr och ett par hörlurar för typ 400 kr men! now the problem: jag bara råd till en av dem...hm.. så svårt! skorna är inte så nödvändiga bara roliga och även snygga. Hörlurar måste jag ha nya till ipoden, särskilt när jag ska åka tåg till sthlm. Så vad bör prioriteras? Jag måste även bestämma mig idag..helst nu! på stubbertten!


RSS 2.0