72 dagar till avresa

 
Där har ni första och viktigaste sträckan på vår resa, Oslo - Sydney! 29 timmar på resande fot... så härligt! Lite flygnörd som man är tycker jag det ska bli riktigt kul att flyga med Etihad Airways, blir första gången men har bara hört bra saker om dem. 
 
Dagens funderingar handlar mest om inköp inför resan. Jag vet att det är ett tag kvar innan avresa men då jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna är jag redan igång med både inköps- och packningslista haha... man kan aldirg få för många listor. 
 
Just nu ligger mest fokus på kamera. Jag måste köpa mig en ny kamera innan jag reser och har sååååån beslutsångest. Jag vill ha en kamera som är riktigt bra och tar fina bilder. End of story. Men sen så tillkommer såklart vissa detaljer som storlek, pris....etc. Har två alternativ jag väljer mellan och den stora frågan är storlek. Är det värt att släpa med en stor systemkamera med flera objetiv eller kan jag nöja mig med en liten men avancerad kompaktkamera? Jag tänker inte försöka mig på att snacka massa kameraspråk utan drar de enklaste dragen här:
Sony Cybershot DSC-RX100
En liten, men avancerad, kompaktkamera som har fått sjuuukt bra recensioner. Ska vara den bästa kompaktkameran EVER säger många proffs. Den är liten och smidig, fotar bra i dålig belysing, fotar i RAW format, den har hög bildkvalitet men man ka inte byta objektiv.
 
 
 
 
Nikon D3200 med ett 18-105 mm objektiv
En bra systemkamera för mig (nybörjare) med ett omtyckt zoomobjetiv passande för resenärer. Här har jag möjligheten att utvecklas och lära mig mer. Det här objetivet fotar inte lika bra i dålig belysning som Sonyn men jag kan köpa till andra objetiv som klarar det. Det känns roligare att fota med en sån här kamera och dessutom känns det som en bättre investering. Dock är den som sagt stor och ganska tung så frågan är, kommer jag ta med mig den överallt?
 
VERDICT
Okej dessa ligger alltså på samma pris så vet ärligt inte hur jag ska kunna välja. "Den bästa kameran är den du tar med dig" säger man och ja, självklart är det smidigt att ha en liten som Sonyn samtidigt som jag är så sjukt sugen på en större mer "riktig" kamera som jag kan ha i många år frmaöver. 
 
Några tips eller tankar kära vänner? Vad skulle ni ta med er om ni skulle ut och backpacka/jobba/studera i ett år? 
 
För de nördiga, här kan ni se en jämnförelse mellan kamerorna:
 
 

78 dagar

Det är äntigen dags! Det är dags för mig att packa väskan och ännu en gång lämna Skandinavien för ett äventyr Down Under. 
 
Planen börjar smått ta form över resans första tid. Min kära vän Jennifer kommer ju vara min partner in crime de första 4 veckorna men sen säger vi hej då och hon åker tillbaka till Sverige och lämnar mig ensam där nere. Det är då det stora äventyret börjar! Jag drar till Nya Zeeland ett par veckor först för att hälsa på lite polare men sen när jag kommer tillbaka till Australien, då är det dags att ta tag i jobbsökandet och se vart jag vill slå mig ner! 
 
Så nu dammar jag av denna gamla sidan till blogg och säger BRING IT ON! Nedräkningen har börjat och avresedatum är 31 mars 2014. Vi ses då! 
 
 

RSS 2.0