Kerikeri

Okej nu har jag anlant till kerikeri, kom igar formiddag och troligtvis aker jag vidare imorn. Mysig stad, trevliga men galna manniskor :) Har inte gjort sa mycket, spenderat pengar pa en stor marknad idag, traffade Dennis och Martin en snabbis, alltid trevligt med lite kanda ansikten. Jag ska inte klaga men det ar SA VARMT!! Haller pa att forgas i varmen...haha fast jag njuter. Annars ar allt bra och imorgon blir det Paihia, gott att komma till ett bekant stalle.

Kort inlagg, bara sa ni vet vart jag haller hus.
cya

Kerikeri och vidare!!!

Okej, sista dagen i Ahipara, kanns bade sorgligt och skont. Det ar trakigt att lamna de manniskor jag lart kanna sa val, kommer sakna dem alla :) Kommer sakna att ga upp tidigt varje morgon for att kolla vagorna och sticka ut och surfa! Samtidigt kanner jag att det finns sa mycket mer att se, jag maste rora pa mig, se nya platser. Sa darfor aker jag imorgon bitti, med Kyla och Mike, till Kerikeri. Dar blir jag avslappt for att spendera helgen, sen far vi se. Skulle vilja tillbaka till Paihia for att ta farjan till Rusell och se den stan lite, men inget ar vi far se vart det bar!

Idag behovde jag inte jobba, skont! Dessutom tog Sandy med oss (Vincent, Kyla, Becky och jag) pa en liten avskedslunch pa en mysig restaurant, vilket var jattegott och mycket trevligt! Uppskattat! Idag var det meningen att vi aven skulle surfa en sista gang tillsammans, men saklart ar det inga vagor idag.... typiskt! men vi haller tummarna for kvallen, de kanske kommer senare. Sa just nu gor jag ingenting, borde packa, tvatta, stada och planera men istallet sitter jag har vid datorn... bra liza :)


Becky  och Vincent i receptionen, gonna miss you :)


Kyla :)

Sista dagarna i Ahipara

Har nu antligen bestamt mig. Pa fredag/lordag aker jag till Kerikeri, sen Paihia,  Auckland och slutligen Tauranga. Det ar planen for tillfallet. Sa denna veckan passar jag pa att surfa sa mycket jag bara kan, igar stack vi ut tva ganger. Bra! Inte for att det var nagra vagor andra gangen men varje forsok raknas! Idag var vi ocksa ute, tog med kameran denna gangen sa bilder finns pa facebook! Ni som inte har det far noja er med nagra fa har och nu :)

Nagra fa  bilder fran de senaste dagarna, jag har surfat, kort bil (!), badat, akt pa roadtripp och fiskat :)


Den har fisken ( och 6 andra) hittade vi pa stranden, har ska den styckas upp for att anvandas som bete :)


90 mile beach ar som en andra motorvag har, ganska fullt trafikerad och hur rolig som helst att kora langs med :)

Ett dopp i Matai Bay


Liza is catching a wave!




 wieeee :D

Fusch un Chups

Har inte egentligen hant nagot markvardigt de senaste dagarna som ar vart att dokumentera, men anda. Det ar skont att fa dela med sig av allt.

Igar foljde jag med Vincent till doktorn, han har fatt nagot sorts bett i knat som har blivit en infektion, illa! Sa han fick antibiotika plus 2 andra painkilles mot smartan i revbenen. Jag tycker verkligen synd om honom! Han kan inte jobba, surfa eller knappt ga. Men forhoppningsvis blir han battre snart. Idag akte jag igen in till stan, fast med Becky. Varje lordagmorgon ar det marknad i Kaitaia, sa vi passa pa att aka dit. Det var typ som safflemarten, lite mindre. Jag kopte inget, fast jag hittade lite haftiga LPskivor, som Depeche Mode, Michael Jackson och lite andra..men insag snabbt att det ar inget jag kan slapa runt pa i ett ar! Sa jag overgav dem ganska snabbt. Men Becky hittade en ABBA skiva som hon kopte, haha jag hade ingenting med det kopet att gora, lovar!

Till lunch blev det Blabarspannkaka med gradde och blabarssylt, det var gott!! Eftermiddagen spenderades pa stranden, vi kollade pa en stor kanottavling som agde rum. Sen provade vi antligen Ahiparas egna fish and chips, som var helt okej :)


Vincent och Becky vid kanottavligen :)

Ikvall ar det aterigen receptionen som ska bemannas av mig, vilket ar saaa mycket roligare an att sta att stryka!!

Men nu ska jag lasa de sista sidorna av "Peter Jackson - A film makers journey"  med ABBAs musik hogt spelandes i mina oron :D En harlig mix av Nya Zeeland och Sverige blir det...Sweet!

Another day goes by in Ahipara

yes, dagarna flyger forbi har! dagen blev inte riktigt som vi tankt utan antagligen battre. Vi stack och surfa en svang med Rangi och hans gang aterigen, skoj men idag var det svarare, var alldeles for seg...haha.. men vi kampade pa ett bra tag. och vet ni vad?! Nar vi satt dar i vattnet och vantade pa vagorna sag vi VALAR!! Spackhuggare rattare sagt, sa himla grymt! Det var en rejal bit ifran oss men vi sag tydligt ryggfenan forst sticka upp och sen sag man hela kroppen nar de ´hoppade´. Grymt haftigt! Vi avslutade var lilla tripp med en biltur till Matia Bay, som var valdig vacker. Dar plaskade vi run i vattnet ett bra tag och letade efter snackor. harligt!

Fick inga bilder pa valarna tyvarr men har ar lite andra bilder fran dagen ( och gardagen)..


Sahar sag det ut igar, haha..vi hade ingen bra bil att frakta bradorna i. Folk skrattade verkligen at oss!!


Varldens fulaste bild egentligen, men det bjuder jag pa :)


Haha, ett forsok till ett bra kort i bilen :) Har markt att ibland sa ar Becky sa sjukt lik min barndomskompis Sandra. Det ar svart att se har, men nar hon ler ibland...det ar ackligt likt! (som filip skulle sagt!)


Matia bay, riktigt harligt stalle :)

Halla Sverige!

Ja ni, en dag full med sol innebar mer branna...haha och once again ar det mina ogonlock som far ta smallen. Jag forstar inte hur jag alltid har nere lyckas branna ogonlocken!
 
Idag stack jag till Becky a morgonen for frukost, pannkakor fran Kanada! Ringde mamma fran Skype, alltid kul med overraskningar. Sen vid 11 stack vi ut for att prova vagorna. Vi hittade, tack vare Rangi, ett riktigt bra stalle med fina vagor. Vi korde langs stranden dit, och JAG FICK KORA!!! haha det var skitkul :) Det var automat och inte pa nagon direkt vag med motande trafik men attans vad roligt det var att fa kora igen, och sitta pa fel sida :) Vi kom iaf fram tillsut och om jag ska vara arlig, sa gick det riktigt bra idag! Jag stog upp vid nastan varje forsok. Harlig kansla! Lyckades sta pa en perfekt vag, basta for dagen, men da saklart kommer det en tjej fran vanster och kor rakt in i mig...attans! Kunde gatt riktigt bra annars..haha.. men men

Nu sitter jag i receptionen, jobbar istallet for Becky ikvall. Det ar riktigt roligt, man pratar med massa folk och ar allmant hjalpsam och trevlig :) Fast det finns en kille som bor har, amerikan eller kanadensare tror jag han ar. Han gicm precis.. Han kan sta i timtal och bara prata om sig sjalv. Visst i borjan var det jatteintressant, han har backpackat typ overallt i Asien och vart med om en hel del. Vietnam, Kina, Nepal, Tibet, Malaysia, Thailand, Fiji, Australia..you name it! Men jag far inte en syl i vadret for han bara avbryter mig med sitt sjalviska prat om allt han gjort, de han ska gora och hans problem infor framtiden... och det borjar ga mig lite pa nerverna! Men annars ar det kul har :) haha

Dalig nyhet dock, hade planerat att aka till Coromandel for att woofa pa ett cafe. Men idag fick jag mail om att de inte behover nagon hjalp de narmaste manaderna, de ar redan fullt. Hmm..sa vad ska jag gora da? Tror jag stannar har i en vecka till, borjar bli hemmastadd har och det ar skont att inte flanga runt sa mycket. Sen drar jag nog nagra dagar till Kerikeri, Paihia for att sedan dra mig till Whangarei. Dar ska jag soka jobb.. vi far se hur det gar!! Annars drar jag ner till Tauranga, ar riktigt sugen pa den stan ocksa. Sa vi far vanta och se!

Imorgon ar jag ledig, wiee, sa det innebar mer surfning och fish and chips ( eller fush an chups som alla uttalar det har) till lunch med Becky :)

Nice nice fagelbajs!

Cape Reinga

Igar tog jag en busstur upp till Cape Reinga, Nya zeelands nordligaste punkt. Det var en buss fullproppad med massa turister som tog sig runt, riktigt trevligt. Pa hemvagen korde vi langs 90 mile beach, det var roligt.  Lite bilder ar det kanske dags for :)

Ha stannade vi vid varldens vackraste strand, kritvit sand och ljusblatt vatten :D




Framme vid Cape reinga, dar ute nogonstans ar ni kara Sverigevanner :)


Cape Reinga


Kanns ju trostande att veta att man ar narmare sydpolen an London....


Det haftigaste av allt, nar man star vid Cape Reinga ser man vart de tva olika haven mots, Tasman sea och Pacific Ocean. Pa bilden ser ni lite vagor, dar mots haven! Man kan aven se att det ena ar lite ljusare, Tasman, och det andra vattnt ar lite morkare, Pacific! riktigt frackt :)

Nu sk jag ut och prova vagorna igen... vi far se hur det gar!!

PANIK!

Okej lite panik borjar sprida sig i huvudet pa mig. Efter nasta vecka, da jag antagligen ar klar har i Ahipara. Vart ska jag da?? Har ingen aning vart jag vill, nagra till dagar i Bay of Islands kanske? Eller Tauranga? Eller Coromandel? jag borde borja jobba, mev vart?!?! Jag far nog sova pa saken....

PANIK!! 

Torsdag i Ahipara

Halloj, nu ar det torsdag eftermiddag har. Dagarna flyger forbi! Idag akta jag in till stan med Becky for att handla lite mat. Jag kostade pa mig lite toast, jordnotssmor och jordgubbssylt :) Man kan inte bara ata havregrynsgrot varje morgon. Sen blev det aven inkop av lite andra nodvandigheter. Nar vi kom tillbaka vantade arbete for mig. Jag kannde mig inte sa sugen pa att sta och stryka igen men jag forsokte anda ga dit med gott humor. Positivt overraskad blev jag nar jag istallet skulle fa rensa ogras i tre timmar..haha..det trodde du aldrig att du skulle fa hora mig saga mamma! men det var faktiskt skont att fa vara ute lite och jobba med handerna :)

Jag har ju tidigare namnt att jag har gratis internet har, eller jag fick nar jag kom hit 3 kort med 50 min vardera till datorn av Sandi. Men saklart sa har ju jag redan anvant upp de minuterna och jag vagar inte riktigt be om fler an. Sa jag visste inte riktigt hur det skulle losa sig.. Men nu sa Vincent att jag far lana hans dator och hans internet nar jag vill vilket ar Superbra! han bo ju i rummet mittemot sa jag kan bara ga over och anvanda det nar jag vill. Sweet as.....i

Och Beckys syster tyckte jag skulle komma over pa midag nagon dag, det later ocksa sweet as! Vi far se om det blir av :) Nu vantar en dusch, middag och sen har jag lovat att hjapla till i receptionen en stund ikvall, men det ar bara roligt :)

Laters!


First days

Yes man, nu ar det redan onsdag. Har vart har i tre dagar nu och det kanns riktigt bra. Efter forsta dagen sa kandes det inte sa jattebra, visste inte vad jag skulle hitta pa under dagarna och jag kande inte en sjal har! Men nu kanns det battre. Har traffat de tva andra 'ungdomarna' som jobbar har. Vincent, spansk kille som jobbar som tradgardsmastare. Han alskar att surfa fast han ar bara en nyborjare som jag, han ar riktigt trevlig. Vi bor grannar sa honom ser jag typ hela tiden. Becky, en kanadensare som flyttat hit for att bo med sin syster ( som i sin tur gifte sig med en kiwi och darfor bor har). Becky jobbar i receptionen varje kvall mellan 6-9, sa henne ser jag inte sa ofta. Men hon ar jattetrevlig och vi har konstaterat att det finns ingenting att gora i Ahipara sa vi ska nog halla ihop och gora 'ingenting' tillsammans istallet :)

Igar foljde jag med Sandy in till stan, gick till biblioteket. Efter lite krangel (och hjalp av sandy) fick jag tillslut lana tre bocker. Jag maste ha nagot att lasa har ute, annars kommer jag att do av uttrakning. Sen gick jag en svang pa stan och fick aven hjalpa Sandy och Vincent valja ut massa palmtrad som de skulle plantera pa campet. Pa kvallen fick jag aterigen stryka lite i en timme. Thats it. Det var dagens arbete! Men jag var kvar till nio anda for jag var i receptionen och pratade med Becky. Det var kul att fa lara sig lite av receptionsdelen, lite roligare an att stryka lakan och orngott :) haha... Plus att man traffar massa folk!

Idag vet jag inte riktigt vad som vantar, ska inte jobba forran vid tretiden. Antar att det blir att stryka igen... men sen far vi se. Det blir nog en lasdag idag :) sweet!  Kanske aven en promenad till stranden.

, liza xoxoxo

Ahipara

UPPDATERAT!



Okej, nu har jag anlant till nasta stopp, Ahipara. Imorse var jag ju fortfarande i Paihia och provade pa delfinsafari igen, och denna gangen fick vi antligen chansen att simma med dem!! Sagolikt, men tyvarr lyckades jag inte komma narmare an typ 3-4 m, men det var haftigt anda. Att bara vara i vattnet samtidigt som dem, de ar ju sa stora..storra an vad jag kunnat tro :)


Paihia innan delfinsafari

Men iaf, jag tog sen bussen till Kaitaia dar jag hamtades upp av agaren av vandrarhemmet, Sandi. Eller det ar inte bara ett vandrarhem, de ar en hel campingplats med ett YHA hostel ocksa :) paminner om Duse, sa det ar jattestort och valdigt fint. Jag fick en egen liten stuga med en vaningssang och en dubbelsang for mig sjalv! Jag som trodde jag skulle fa en sunken badd i nagot stort dormroom. Jag har gratis internet och jag far aven lana en surfbrada gratis nar jag vill! Det tar 5 min att ga till 90 mile beach dar aven surfcampet var. Sa nasta vecka ska jag nog ga och halsa pa Rangi och det ganget en svang, kanske aven ta en surftur :) Jag behovde inte jobba nagot idag sa de, de antog att jag skulle vara trott efter resan, men jag erbjod mig anda att gora nagot. Man maste ju visa framfotterna :) Sa jag fick sta och stryka orngott i typ 2 timmar..haha.. tror ni att jag angrade mig for att jag sa nagot? hah men nej da det var inte sa farligt, men stryka ar kanske inte det roligaste :)


Mitt rum, litet men mysigt :)

Sandi, agaren, ar trevlig och hjalpsam men hans mamma, som ocksa jobbar har, ar jag lite radd for! Men hon kanske  slappnar av lite nar hon lar kanna mig, man far hoppas :)

Nu ska jag ga och lagga mig. Inte for att jag behover ga upp tidigt, borjar inte forran tre imorgon, utan bara for att jag kanner for det :) sweet...

love lajza xxx

BILDER

Lite blandade bilder fran Paihia :)




Maoriforestallningen, mannen gor deras Haka


Haka igen, skitcoolt i verkligeheten, men lite trakigare pa bild.


Jag pa delfinsafari!





lite delfiner :)


En av alla 144 oar :)


SKYDIVE!!!!!


FOR JAG HAR HOPPAT FALLSKARM!!!! :D wieeee, haha helt galet. Det var nog det haftigaste jag gjort i mitt liv. Jag var inte alls radd innan, bara glad men sen.. nar man satt i planet och skulle hoppa ut. jag skakade..haha.. Man fick sitta pa kanten och dingla med benen, da var jag radd! Jag kunde inte forsta att jag gjorde det frivilligt!!! Sen nar man val hade hoppat ut ur planet sa var det fritt fall i ca 45 sekunder. Man bara foll i 200 km/h...! eftersom det var tandem skydive sa hade man en instruktor pa ryggen som skotte allt med fallskarmen. Sa jag kande mig trygg! men sa latt vart det, och jag kommer garanterat gora det igen!! Vill gora det over Franz josef glaciaren, det vore coolt. Kopte en dvd ocksa sa ni andra kan njuta av mitt hopp..haha. Far ni chansen att prova skydive GOR DET!!!

Paihia

tjo bro
Nu ar det morgon har i Paihia och jag ska snart checka ut. Ska byta hostel, har bott 2 natter pa Base vilket har vart mycket bra. men jag ska prova 2 natter pa ett billigare dar Caroline jobbar. Lite miljoombyte ar aldrig fel!

Tva dagar i Auckland gick forbi snabbt. Jag var pa bio forsta kvallen, Changeling, mycket bra film!. Men ar man ensam pa andra sidan jordklotet kanska en film om en mor som forlorar sitt barn inte ar den basta. Jag blev ganska nedstamd och fick lite hemlangtan! Men det gick over ganska snabbt so no worries! Andra dagen sa traffade jag miss Holt, akte hem till hennes aupairfamiljs hus pa te och lunch. mycket trevligt. Skont att fa prata lite svenska igen!

Igar flangda jag runt har i paihia. Forst pa morgonen gick jag en 30 min promenad till Waitangi treaty grounds, kollade pa en liten maori forestallning. Sa sjukt haftigt, jag bli bara mer och mer facinerad over maorikulturen. Det ar sa bra att nz verkar sa stolta over deras maorier. Det far mig att skammas lite nar jag tanker pa Sverige och samerna...

Sen pa eftermiddagen akte jag ut pa Delfinsafari, en fyra timmars kryssning i Bay of Islands. Det var nog det vackraste jag sett hittills. Vattnet var kristallklart och alla oarna med deras strander..vilket paradis! Men eftersom vi bara fick se delfiner i ca 20 min, och da det var en bebis med fick vi inte simma, sa jag fick en gratis voucher sa jag ska aka ut pa mandag igen tror jag. For jag vill simma med dom!

Nu ska jag packa iordning mina skaer for att gora nagot riktigt skoj i eftermiddag!!! men vad berattar jag efterat :D

Hamilton, Cambridge, Tirau, Matamata, Rotorua, Putaruru och Burnett road :)

Okej, ett megainlagg. Men las det ni vill :) Det har iaf vad jag gjort den senaste tiden.

Lordag 21/2
Jag klev av bussen i Hamilton och blev upphamtad av Beke, Jo, Esta och Helen. De tog mig med till Hamilton Gardens, det var festival dar. Vi kollade pa en teaterforestallning, i ren commedia dell'arte stil (IFF skulle alskat den!). Sen gick vi runt och kollade pa tradgardarna. Det var jattevackert, de hade en engelsk tradgard, en indisk, en kinesisk, en modern amerikansk och en italiensk. De kandes verkligen som klev in i olika lander. Efter lite shopping fortsatte vi var fard hem till Burnett road.


 


Italiensk tradgard

Burgess hus

Sondag 22/2
Vi borjade dagen med att ga till kyrkan i Matamata, ganska spannade att se hur det gar till har nere. Det var valdigt avslappnat, vilket jag tyckte var skont. Mycket sang, skamt och skratt :) Harligt! Resten av dagen spenderade vi pa en stig, vi gick upp till toppen av ett vattenfall, 152 m hogt! Jobbigt men utsikten nar vi val kom upp var klart vart det. Det varsta var att ga ner sen, mina ben borjade skaka nagot fruktansvart..haha..otranad javisst!


Efter 45 min vandring tog vi rast, ni ser toppen av vattenfallet. Dit ska vi!

Mandag 23/2
Har i NZ kan man kopa tva olika sorters vatten pa flaska H2O ( eller nat liknanade) och PUMP. De ar typ som Imsedal och Loka i Svergie. Det haftiga ar att PUMP hamtar sitt vatten fran en river som ar i narheten av Burgess hus. Sa vi akte och tittade pa kallan, och sen gick aven en liten promenad langs med vattnet. Man ser verkligen att vattnet at klart pa den platsen PUMPs kran sitter. Det ar som en bla flack. Otroligt vackert!


Ni ser dar det ar blatt, dar sitter kranen dar de hamtar vatten.

Tisdag 24/2
Dagen tillbringade vi i Tirau ( se tidigare inlagg). Om ni vill se byggnade som infocentret ligger i sa googla 'Tirau i site' . Sa himla ful! Sen framat kvallskvisten plockade vi upp barnen fran skolan och akte till ett hotell som hade Hot Pools, sma pooler som ar naturligt uppvarmda till ca 40 grader. Just denna var inte den frachaste men den dog :) Den var iaf harligt och vamrt att plaska runt i den lilla poolen.


Tre glada badare :)

Onsdag 25/2
Jag minns faktiskt inte vad jag gjorde pa dagen haha men pa eftermiddagen slappte vi av nagra av 'barnen' som skulle spela fotboll med kyrkan. Jo skulle ha en audition pa kvallen for en teater i skolan sa jag och Helen foljde henne dit. Jag tror egentligen inte att man fick kolla men vi stog och smog lite i bakgruden. Jag hoppas verkligen hon far en stor roll, for den tjejen kan bade sjunga och agera. Go girl! Jag blev imponerad och samtidigt avundsjuk, for plotsligt fick jag en kansla jag inte haft pa ett ar snart. Jag ville ocksa sta pa scenen och spela teater :)

Torsdag 26/2
Idag blev det en tvatimmars promenad langs Waikato River, saklart jattevackert det med! Passerade lite laxrosa klippor, en utsiktsplats, lite laskiga grottor for att sedan komma fram till Jons Landing dar Robin motte upp oss med lunchen redo. Mycket harligt :)



Pa kvallen var vi bjudna pa tea (alltsa middag) till grannfamiljen, Monteith. Det ar de som ager farmen som Robin jobbar pa for tillfallet. Vi lekte Sardinleken ( en sorts kurragomma) bland deras majsfalt. Lite klaustrofobi fick jag nar jag sprang runt dar mitt bland de hoga majsstangerna och hade ingen aning om vilket hall som ledde vart. Laksigt men roligt! Sen at vi middag och bara hade det allmant mysigt.

Fredag 27/2
Under veckan hade jag velat fram och tillbaka ganska mycket om jag skulle besoka inspelningsplatsen till Hobbiton eller inte. Priset var ca 300 kr for en 2 timmar lang tour. Men efter ett samtal med mamma sa bestamda jag mig for att aka och kolla. Jag kan saga att jag inte angrade mig :) Turen borjade i Matamata, dar man fick hoppa pa en buss som skulle ta en ut till farmen dar inspelningen agde rum. Var busschauffor var en av de tre broder som agde farmen sa under resan berattade han om hur allt hade gatt till, fran forsta gangen Peter Jacksson knackat pa deras dorr och alla forberedelser gjorts till att deras mark hade forvandlats till Hobbtion. Riktigt intressant. Han berattade bla. att Jacksson fick premiarministern att skriva under ett papper sa att all flygtrafik forbjods ovanfor inspelningsplatsen, allt for att ingen utifran skulle se vad de holl pa med. Han berattade aven hur hans hus forvandlades till en studio och varje kvall kl 17.00 flogs dagens material ner till wellington for att kopieras ochfor att sedan flygas tillbaka morgonen darpa. Nar vi kom fram blev vi motta av varldens basta guide, Eric. Han visade sig vara en ren Tolkienfantast. Han kunde allt! Han visade oss runt bland hobbithalen samtidigt som han berattade massa roliga saker om inspelningen, bockerna, filmerna och allt annat som kunde rora Tolkien. Vi fick se partytradet, sjon, Bag End och andra platser fran filmen. Jag kan forsta att man inte tycker det ar vart pengarna om man inte ar ett stort fan. Men for mig var det nastan som helig mark..haha :) Nej men det var riktigt roligt att fa se Hobbtion in real life. Det var inte mycket som var kvar men anda mer an jag trott, sa jag ar helnojd!!


Mitt i Matamata

Jag hoppas nagon av er iaf vet vad det ar for trad som ar bakom mig :)


En liza utanfor Bag End


Nagra fler hus, plus Bag End pa toppen

Efter denna harliga resa tillbaka till Bag End sa akte vi till Arapuni och hangbron som finns dar. Jag ar inte hojdradd men lite laskigt var det att sta i mitten av bron, kanna hur den gungade och samtidigt titta ner pa hur det forsade vatten nedanfor. Sa jag gick ganska snabbt over..haha :)

Lordag och sondag 28/2 , 1/3
Rotorua nasta! Vi akte till Rotorua i tva dagar och kollade pa heta kallor och bubblande lera. Staden ar ju kand for dess Thermal activitie sa vart man an gick kunde man kolla pa kokande vattenpolar och pooler. Riktigt frant! Jag spanade in en vulkanpark vid namn Hells Gate. Det stank ruttet agg! Men det var coolt att se vatten i oilka farger, lera och andra substanser som bubblade och kokade for fullt. De fanns pooler som var fran 20 grader till 145 grader. Och allt ar helt naturligt, de ar varmen fran jordens innandomme som varmer dem.



Mycket badning blev det ocksa, forst i en naturligt uppvarmd swimming pool. Sen akte vi till varldens vackraste sjo mitt i skogen. Helt fantastiskt! den lag helt gomd i skogen och var kristallklar. Sista aventyret i Rotorua blev att leta upp en omtalad river som tydligen skulle vara naturligt uppvarmd till ca 40 grader. Efter mycket letande hittade vi den tillslut och vilken konstig kansla det var att kliva i vattnet! Efter att ha levt hela mitt liv i kalla Sverige sa ar det svart att forsta hur en flod mitt i skogen kan vara sa varm. Det var nastan sa det brande i huden! Och allt tack vare att Rotorua ligger pa ett vulkanomrade. Att sitta dar mitt i ett vattenfall och bara gotta sig i varmen var nog bland det haftigaste jag gjort hittills i NZ!!





Mandag 2/3
Nast sista dagen gick mest at till att packa och forbereda infor resan. Vi gjorde inte sa mycket, kikade lite i affarer. Pa kvallen foljde jag med Beke och tittade pa nar hon undervisade i gymnastik. jag blev sjalv jattesugen pa att vara med..haha.. men nja.. kanske inget for mig!


Jag har iaf fatt tag pa Holtan nu sa jag ska aka ut till henne pa te snart, spana in hur hon har det :) Sa dagen kommer nog springa ivag. Hor av mig snart igen! Pusshej

OBS! Har tankt lagga ut masa bilder men datorn ar for seg sa jag far prova senare igen. Men bilder kommer!

Tillbaka i storstaden

Nu sitter jag pa kontoret i Auckland igen. Jag borjar nastan fa lite 'hem' kanslor for Auckland. Men stannar bara i tva dagar, sen aker jag ju till Paihia. Imorgon kommer jag skriva ett laaaangt inlagg om allt jag gjort tillsammans med Burgess. Men idag har jag tyvarr inte tid, kontoret stanger om en liten stund.

Maste bara beratta om min bussresa fran Cambridge och hit. I stort sett sa gick hela resan bra, forutom pa slutet. Vi stannar vid stationen innan Auckland Sky City terminal och jag ser hur busschaufforen lastar av lite bagage och passagerare som kliver av tar sitt bagage och gar. Och sa ser jag hur busschaufforen lastar av min vaska, staller den pa trottoaren for att sen ga och hjalpa nagra passagerare med deras bagage. jaja, tanker jag.. han lagger val tillbaka vaskan nar han inser att den inte ska av har. Men icke, for han borjar stanga alla lucklor och gar och satter sig igen, beredd att kora vidare. Sa jag far kasta mig upp och rusa fram till honom och saga att det ar min vaska som star dar ute och att jag inte ska av an!! han sager inget utan gar bara ut och SLANGER in vaskan igen. jag blev asforbannad. Hade inte jag suttit pa den sidan som bagageluckorna ar pa sa hade inte jag sett att min vaska lastats av och den hade blivit lamnad dar, helt ensam pa trottoaren. jag var helt skakis efterat da jag forstod hur det egentligen kunde gatt. Sketans busschauffor...

Nu ska jag ga och handla mat sen far jag se vad jag hittar pa ikvall. Jag forsoker fa tag pa Sofia men det gar inte sa bra. Hon ska tydligen vara har i Auckland nu. Jag far forsoka vidare. jag hor av mig mer imorn, hej svejs

RSS 2.0