She's got a ticket to ride

Ja ni, nu har jag faktiskt tagit mig i kragen och bokat biljetten!! Helt galet !!:D Jag är så nervös så det bara spirrar i hela kroppen och jag kan inte fatta hur jag ska överleva dessa 4 månader som är kvar. Jag vill komma iväg NU!!! Nu väntar jag bara på bekräftelsen och alla papper för visum, hemresa, försäkringar och allt sånt. Men det ska nog inte vara några problem. Jag har iaf bestämt mig för att ta det där stoppet i Australien på vägen hem, en liten minisemster längs östkusten blir det. Känns lite stupido att åka till andra sidan jorden, mellanlanda i australien men inte ta chansen och se lite av vad landet har att erbjuda. Så hur det än går i Nya Zeeland har jag Australien på vägen hem iaf! Någon som vart i Byron Bay, Surfers Paradise eller Sydney och som har några tips eller absoluta måsten? Tveka inte att ge mig some info! 

Känns hur skumt som helst, om några månader befinner jag mig på andra sidan jorden...eh? men det går nog bra. Eller? Ingen som i ststa minuten ändrat sig och vill följa med? :D

Men tillbaka till verkligheten, först en sak i sänder. Om en vecka bir det Sthlm för intervjun, sen blir det även en tripp till götlaborg för att gå på kak-kalas hos malena och "Late night party" (för två) hos Majsan :D


Whoaaa... ta mig härifrån nu!!!


Tjockisdag

Ja det är sant. igår hade jag och miafia vår tjockisdag. men det var roligt :) Det blev först en liten brunch hemma hos henne, sen en rejäl promenad in till stan där vi shoppade loss. Mia köpte skor och jag köpte en...eh..stekspade. Sen blev det iaf mat med smoothies och kladdkaka till efterätt och Stardust, som var jättesöt och väldigt bra. Vi gillar´t ;)

Idag ska jag äntligen få övningsköra mer seriöst, nämnligen till säffle och tillbaka för att släppa av hanna. Hade vart kul att stanna i säffle, jag menar, Säfflemarten kan man egentligen inte missa! Men såklart så ska jag jobba hela helgen..skoj! Sen blir det att rensa ur massa flyttkartonger i Holmedal. Just nu gör jag allt för att hjälpa till här hemma, så att jag sedan kan kräva lite sponsring till sthlm och gbg resorna :) Perfekt, jag vet!


OCH jag har inte bokat biljetten än...men liza vilken slappis tänker du....jag vet!!! Måste bestämma mig först om jag ska stanna i Australien på hemvägen eller inte!! det vore ju sjukt kul samtidigt så måste jag då ha pengar sparade..vilket inte är säkert! Men det vore inte dumt att ändå hinna se Sydney lite och kanske tom. prova lite surfing i australien också, det vore helt sjukt bra! så..vad blir det? Får nog föra denna fundering vidare till det högre planet (mamma o pappa). Så kommer jag letta you know when i know :)

Hej sålänge!

Datum bestämt

Nu har jag bestämt mig. Den 3 februari flyger jag till Nya Zeeland för att jobba. punkt. Nu ska jag inte vela runt längre utan istället fokusera på det jag har bestämt mig för. Flygbiljetten ska bokas så fort som möjligt, men det blir nog vid nästa löning. Så jag är säker på att pengrna räcker :) Shit, det är nu när man börjar kolla på försäkring, biljett, visuum och allt lite nogrannare som jag förstår att det kommer att hända. jag kommer att åka! är inte det helt galet?! :D tanken skrämmer mig nåt fruktansvärt samtidigt som jag aldrig kännt mig så nyfiken och förväntansfull inför någotning tidigare. Det jag är mest rädd för är att känna mig sådär sjukt ensam, sitta på andra sidan jorden och bara känna sig ensam, men jag tror samtidigt inte att det kommer hända. Visst, jag kommer ha hemlängtan och så men man träffar garanterat massa nya och roliga männiksor där nere. Men nu ska jag inte tänka mer på NZ för då spirrar det i hela kroppen och jag kan inte sitta still haha..

Igår åkte Filip till Nepal, (http://himalayanhigh.blogspot.com/) ,  tror han fortfarande sitter på flyget. Är en aning nervös om jag ska vara ärlig, det är inte varje dag ens bror ska bestiga och klättra i 6 000 m höga berg! Men jag tror att allt kommer gå finemang, får intala mig det iaf. Men jag säger som mamma, det ska bli skönt när han sitter här hemma igen om 7 veckor och berättar om resan :)


Annars då, livet knotar på som vanligt här i skogen. Idag ska jag däremot till Säffle, varför då tänker ni? Säffle av alla ställen!  Passa på att hälsa på lite gamla kompisar samt säga hej på Bylunda. Känner att jag behöver det.

Är även bjuden på kak-kalas till Gbg vilket jag verkligen VILL komma på, innan M drar till Indien. Men jag håller tummarna för att det ska gå!

Liza

Funderingar

Ja, nu funderar liza väldigt. Jag är i valet och kvalet mellan att åka ner, söka jobb och klara mig själv eller om jag ska åka ner som aupair? Jag vill göra båda! Men jag kanske kan göra det ena först och sen, om jag fortfarande vill, så kan jag göra det andra? kan inte någon bestämma åt mig! :) tankarna går fram och tillbaka, fast jag tror att vilken jag än väljer så kommer jag få det sjukt bra och ett himlans ävenyr där borta. Men så här resonerar jag just nu:

Aupair

+ Trygghet,  jag vet vart jag hamnar
+ Jag har ett ställe att bo på från start
+ Det är billigare

- Jag är låst för ett helt år
- Familjen kanske inte alls är bra
- Kan inte resa runt lika mycket


Jobba på egen hand

+ Jag är helt fri, kan åka vart jag vill
+ Lär mig att stå på egna ben
+ Vill jag hem, är jag inte bunden att stanna kvar.

- Dyrare
- Osäkert om jag hittar jobb och boende


Så, vad blir det? Jag är 99 % säker på att jag kommer åka ner och jobba på egen hand. Men vem vet, imorgon kan jag ha ändrat mig. Men jag tror inte det. Får fundera vidare, men till NZ ska jag iaf :)

peace out brothers


RSS 2.0