Exmouth och valhajar!!

She’s alive!!! Ja jag är mer än levande kära vänner. Frodas och mår gott.

Är i Exmouth tillsammans med Jenny. Vi bor på en stor camping i deras vandrarhem, ganska lugnt och skönt med pool och 10 min promenad till havet. Exmouth är en liten håla… LITEN håla… men har ändå sin charm. Jag tycker det är så skönt att kunna gå överallt, slippa ta bussar eller vänta på tunnelbana. Närheten till nationalparker och kristallklart vatten med superb snorkling gör ju bara stället ännu bättre. Just nu är det ju vinter och temperaturen ligger runt 25 grader varje dag med klarblå himmel. Helt perfekt för oss. 

I torsdags hade jag en helt sjuk dag. Fantastisk men overklig. Jag simmade nämligen med VALHAJAR! Inte en heller utan sju stycken!!! Det var en dagstur ut till Ningaloo Reef som är känt för sitt marina djurliv. Vi såg två olika sorters delfiner och sen 11 valhajar totalt. Vi var i vattnet i cirka 2,5 timme totalt med valhajarna och vissa gånger kom man riktigt nära. Vi var tvungna att hålla 3 meters avstånd men ibland svängde hajen till och då fick man försöka flytta på sig snabbt som ögat! Men de är ju helt ofarliga, trots sina 6 meter. De största de på båten jag åkte med hade sett var 12 meter men vi fick nöja oss med ”bara” 6 meter… sjukt stort ändå tycker jag. En hel hög bilder finns på facebook för den intresserade. Här nöjer jag mig med att bjuda på en ”selfie”:)

 

Annars så har vi väl mer eller minde bestämt oss för att stanna här och leta jobb. Vi ska få jobb. punkt slut. Igår var vi ute och delade ut cvn till massa olika platser. På ett litet ställe som Exmouth kan man inte direkt vara kräsen. Det blev biluthyrning, hostel, städning, café, fish and chips shop och mataffär. Känner mig ganska öppen för vilket jobb som helst just nu. Vill bara bo kvar här och kunna ha råd med massa roliga snorkel/dykturer och annat skoj! Jag fick tur ganska direkt på jobbfronten med två jobb ”trials” i början av nästa vecka. Mer säger jag inte utan vi får se hur det går och om jag får något av dem:)

Idag har varit en ren slapp och soldag. Vi har badat i poolen, solat, ätit glass och bara njutit av en ledig lördag. Morgondagen ser väl ganska liknande ut… inte alltför tuff alltså. Internet är en bristvara så därför blir inte uppdateringarna så täta och utförliga. Men ett snabbt hej här och där ska väl gå bra!

Önska mig lycka till inför jobben nu! 


Back on track

Yes jag är fortfarande i Perth! Har äntligen tagit lite beslut dock och kommit någon vart i mitt tänkande! Innan jag kom hit så hade jag hört så mycket positiivt om staden, att Perth är underbart! Kan inte säga att jag fått något vidare inttryck än, och jag har ändå varit här i fyra dagar nu. Det har varit mulet och regnat i stort sett varje dag, kanske är därför? Jag har inte heller varit den mest aktiva turisten och hållt mig ganska mycket hemma och runtomkring vandrarhemmet. Igår tog jag mig till Freemantle, en del som är väldigt poulär och som jag blivit rekomenderad. Det var väldigt mysigt, fullt med söta små butiker och mysiga caféer. Men det dröjde inte länge innan regnet kom och jag kände "nej, om man skulle ta och gå på bio istället" hehe.. så det blev nya X-men filmen där på söndagseftermiddagen. Väldigt trevligt. 

I lördags mötte jag äntligen upp med min bekanta vän Jenny. Jenny bodde med min kompis Tove förra sommaren på Gotland och Erika och jag var ju och bodde hos dom en sväng. Jenny och Tove åkte tillsammans till Australien i augusti förra året men Tove har nu åkt hem men Jenny är kvar. Så vi möttes i alla fall upp och började genast smida planer! Hon har varit i Perth i två månader och städat på vandrarhemmet hon bor på men känner att nu är det dags för en förändring. Så jag lyckades locka med henne upp norr med mig! Imorgon kväll hoppar vi på nattbussen som ska ta oss hela vägen upp till Exmouth wieee jag längtar!! Inte till bussen då utan till destinationen haha..  Vi åker 21.30 och är framme 15.00 nästa dag... det kommer bli intressant! Men jag är glad att ha lite sällskap, att göra den resan själv blir nog gaaaaanska segt!!!

Så idag är sista dagen i Perth och det känns som jag borde göra vad jag kan för att ge den en sista chans att charma mig. Men återigen är regnet ett faktum och jag känner mig mer lockad att stanna inne och se en film... 

Titta vilken fantastisk bild jag lyckades gräva fram. Jenny och jag tillsammans med deras troll Kim, på Gotland förra sommaren. Så nu blir det vi som gör västkusten osäker tillsammans!!! 

Wohoooo!

 

Confessions of a backpacker

Att jag skulle klara av en dag utan större aktivitet eller socialisering trodde väl inte ens jag själv på, men det var så det kändes igår kväll. Igår ville jag bara dra täcket över huvudet och vakna upp hemma i min säng hos mamma och pappa. Ja, jag har faktiskt sådana stunder jag med. Stunder när jag bara känner BLÄ för att vara ensam på andra sidan jordklotet. Blä för att behöva tänka hur nästa dag ska se ut. Blä för att inte ha några fasta rutiner. Blä för att ALLT kostar pengar. Blä för att göra massa svåra val helt själv. Men efter ett telefonsamtal med mami, en ganska så god natts sömn (brandlarmet gick vid 05 så vi fick evakuera.. falskt alarm!), en redig portion havregrynsgröt till frukost och en promenad på stan så börjar jag nu få tillbaka mina krafter, både mentala och fysiska. 

Ja, det här är livet på resande fot. Det är inte alltid guld och gröna skogar eller hur nu det uttycket lyder. För det mesta så är det så, ja det kan jag instämma med. Det här är ju faktiskt första gången på hela resan som jag känner såhär, så jag har haft det väldigt bra. Jag har mått som en liten Gud hittills, men nu har jag kommit till en punkt där jag känner mig allmänt förvirrad och lite lost. Jag måste ta beslut och planera om jag ska få mina resebesparingar att räcka till det jag vill. I-landsproblem tänker ni och ja, jag ska väl inte komma och säga att det är något allvarligt det gäller. Men just nu är det mitt liv, mina beslut, mina val vilket också blir mina bekymmer. 

Nu skiner solen ute och jag sitter här inne med en tryckande huvudvärk. Ett tydligt tecken på att jag behöver lämna detta rummet och få lite luft. Tror det får bli en kort promenad för att rensa huvudet lite och hämta nya krafter innan mörkret faller. Imorgon är en ny dag och jag ska planera vidare, komma fram till beslut och förhoppningsvis har jag en biljett från Perth bokad till börjabn av nästa vecka. 

Djupa andetag. Hakuna Matata. Släpp taget och bara kör. Kör hårt och ha kul. 

 

Perth

Det är en trött, snorig, förkyld och lite allmänt hängig och förvirrad Liza som anlänt till vandrarhemmet i Perth. Jag tar mig en vilodag för reflektion och återhämtning och återkommer till helgen. 

På återseende. 

Adelaide

Då har jag gjort och sett Adelaide (eller delar av det) på fyra dagar! Två dagar med min finska vän Marjukka och hennes 6 månader gamla bebis och sen 2 dagar med Alexandra och hennes 6 veckor gamla bebis. En bebisvecka helt enkelt! 

De två första dagarna med Marjukka var agnska lugna och sköna. Vi strosande längs en av alla stränder, åt lunch på stan, slappade hemma med film och middag, lekte med hennes son Luka och det bästa av allt, besökte en wildlife park där jag fick gosa med en koala och mata kängurus! Så mysigt :) Varje litet barns (Lizas) dröm haha... 





 
Igår var det dags att möta upp med Ali och besöka henne för 2 nätter. Kom på eftermiddagen igår så vi hann inte göra mer än att ta en promenad i solen (också längs en av alla vackra stränder), fika på ett svenskt café och sen var det dags att åka hem för middag och nattning av hennes lilla bebis. Idag har varit en mer aktiv dag. Vi hikade upp för Mount Lofty, en cirka 3 timmars vandring tur och retur. Första 2 h är brant uppför tills man kommer till en utsiktsplats med utsikt över hela Adelaide, helt fantastiskt! Sen går man nerför igen och det gick ganska så mycket fortare kan jag lova. Att gå den branta biten uppför var sjukt mycket jobbigare än jag tänkt mig. Min kropp är så ur form att det inte är roligt längre. Jag vett att jag lagt på mig en hel del resekilon på sistonde men idag var verkligen en bitch slap i facet. En nödvändig sådan. Nu får det vara nog! 
 
 
 










 
På eftermiddagen tog Ali mig med till ett vindistriskt lite utanför Adelaide. Hon hade köpt med gott bröd, ost, salami, hummus, skinka och annat gott för lunch som vi åt på den första vingården, Samuel's Gorge, samtidigt som vi fick prova alla deras olika vinsorter. Allt detta på en mysig verande med utsikt över böljande gröna kullar och vinrankor. Jag trivdes ganska bra där i eftermiddagssolen kan jag erkänna:) De är tidig vinter här och idag var det cirka 23 grader och blå himmel... ni vill inte veta hur varmt det blir på sommaren!! Mätta och nöjda drog vi vidare till nästa vingård, som jag tyvärr glömt namnet på. Denna var inte riktigt lika mysig men vi fick i alla fall prova lite olika sorters vin och lära oss om de olika druvorna. Sist men inte minst åkte vi till ett lokalt ölbryggeri för provsmakning av deras olika öler. De hade två stycken som jag gillade men de andra fyra var lite för mörka och bittra för min smak. Denna kulinariska dag har varit helt fantastisk. Jag börjar gilla Southern Australia mer och mer. Man slipper att trängas med alla turister samtidigt som det finns mycket att se och göra! Skulle inte förvåna mig om ag återvänder hit en vacker dag...











 
Nu ska jag packa pappas kappsäck för imorgon bär flyget av till Perth och efterlängtade västkusten!!! 
GOD NATT!



BEST DAY EVER!!

Igår var inte en bra dag... det var en FANTASTISK DAG!!! Jag hade inga speciella planer, utforska en av stadens många shoppingcenter, kanske se en biofilm och bara ha det bra. När jag kommer in på Melbourne Central som ett av centrena heter ser jag hur en stor del är avspärrat och massa tekniker bygger en scen och massa mer. Jag frågar vad som pågår och de förklarar att om 2 h ska Australienpremiären av den nya X-men filmen hållas här OCH Hugh Jackman, Peter Dinklage och Bingbing Fan kommer att vara här..... HUGH JACKMAN!!! Jag dog nästan. Det behövdes inte så mycket betänktetid innan jag bestämt mig för att stanna och joina alla X-men fans och börja köa för en bra plats. 

Tyvärr var ju alla bra platser redan tagna men fick en på andra våningen där jag skymtade röda matten men hade bra utsikt över den lilla scenen. 2,5 timme senare gör de äntligen entré!! De tog sin tid längs mattan med alla journalister och sen äntligen gick de upp på scenen och pratade om filmen! Så fort det var slut började de gå mot biosalongen och som tur var behövde de ta rulltrappen upp och gå förbi precis där jag stod!! Så fick se dem på någon enstaka meters avstånd i alla fall men ni kan ju fröstå kaoset!! Man blev nästan mos. Peter Dinklage spelar ju en av huvudrollerna i min favoritserie Game of Thrones så det var extra kul att få se honom!! 

Jag bär alltid med mig kameran, alltid!! Men just denna morgon tänkte jag "äsch jag ska ju bara shoppa"... världens misstag!!! Så försökte fota lite med mobilen men det blev heeeelt värdelöst. Så har bara några riktigt dåliga bilder på dem tyvärr men fick ett bra filmklipp på Hugh dock, så det kan jag titta på i repeat ;) 

 
 
 
Lite länkar från eventet för den som vill läsa mer och se bättre bilder på stjärnorna :) 
http://www.news.com.au/entertainment/movies/hugh-jackman-all-smiles-at-xmen-premiere/story-e6frfmvr-1226920609222 
http://www.smh.com.au/photogallery/entertainment/movies/xmen-red-carpet--hugh-jackman-20140516-38fd8.html

Gick på IMAX bio idag och såg Godzilla, riktigt tufft. Älskar älskar ÄLSKAR IMAX. Här var det dessutom tredje största duken i världen. Ljudet är knivskarpt. 3D bilder är knivskarp. ALLT ÄR KNIVSKARPT! Har bara varit på IMAX i Bangkok tidigare och det var också sjukt bra. Bio blir inte bättre än såhär. Filmen var helt ok, vissa riktigt coola scener och vissa gejer i själva storyn var lite väl... desperat. Men som upplevelse i helhet får den en 9/10:) 

Imorgon blir det flyg til Adelaide och besök hos Marjukka och hennes 6 månader gamla bebis! 


Mera Melbourne!

Yep jag är fortfarande kvar i Melbourne. Idag är det fredag och min vistelse här börjar smått närma sig sitt slut. På söndag flyger jag över till Adelaide för att hälsa på lite gamla bekanta. Båda har barn under 6 månader hehe så vi får se hur mycket Liza kommer trivas där ;) Nej då det ska bli jättekul att få se dem och se deras små nyskapelser. 

Har haft väldigt bra dagar hittills, har slösat en del pengar på god mat och kläder (som jag inte ens vet om jag får plats med i ryggsäcken haha). Jag har insett att jag haft lite brist på vissa saker och när jag av slumpen råkade springa in i det enda H&M i heeeela Australien... ja vad skulle jag göra? Då de har flera av mina favoritplagg och dessutom billigt så kunde jag inte låta bli. Så det blev några inköp. Inte många men tillräckligt för att ifrågasätta min packning. Tror helt enkelt jag får göra en liten rensing innan flyget på söndag... det löser sig!


Onsdagen bjöd på utflykt till Brighton Beach och libanesisk middag med Hanae och hennes polare Mesh. Igår var Hanae ledig från skolan så vi gjorde en heldag på stadens gator och torg. Vi strosade på Queen Victoria Market och åt massa god mat och andra sötsaker. Det blev en långpromenad till en stor outlet där Hanae shoppade loss och jag fick tag på underkläder för cirka 5 kr styck (KAP!). Vi lyxade till det med italienskt till middag och sen satt vi resten av kvällen på Robot Bar, en japansk bar där jag provade sake för först agången (BLÄ!) och andra japanska drycker som japansk öl, plommonvin och något sorts citrusvin. Alltid kul att prova något nytt, speciellt när jag hade min japanska guide med mig som förklarade vad de olika dryckerna var och hur man skulle dricka det. Citrus- och plommonvinet var helt okej men sake kan jag nog skippa nästa gång. Smakade vidrig medicin från 90-talets början. Jag tog mig en japansk öl och smuttade på resten av kvällen istället hehe... lite mer min smak. 

Här kommer äntligen ett bildbombnedslag med massa bilder fårn veckan i Melbourne!



Härlig harpmusik i botaniska trädgården


Botaniska trädgården




Botaniska trädgården





Chinatown! 


Brighton Beach

 







Vår lilla hälsning till Jennifer <3


Hanae har shoppat loss på Guess outlet


Liza provar Sake för första gången.... ingen hit!!

 

Melbourne

Här i Melbourne frodas jag och mår gott. Älskar den här staden so far! Kom igår kväll så har inte hunnit spendera så värst mycket tid här men gillar den redan. 

Bor på ett helt ok hostel mitt i stan, United Backpackers, med spårvagn och tågstation precis utanför dörren. Hur smidigt som helst! Igår kväll tog jag det mest lugnt, kollade lite film, handlade, lagade middag och sedan hoppade jag i säng. Idag startade jag med frulle och sen en långpromenad i det fina vädret. Blå himmel och solsken! Varmt och skönt var det också, säkert runt en 20 grader. Promenerade längs floden som går genom stan tills jag kom till Melbournes botaniska trädgård. 2 timmar spenderade jag där strosandes och fotograferandes och lyxade även till det med en lunch på deras café som bjöd på livekonsert med en harpist. Väldigt harmoniskt! 

Traskade sedan tillbaka in til stan och hoppade på deras gratis spårvagn som går i en cirkel runt själva centrum. Sjukt bra! Var ganska trött i benen vid de laget så väldigt skönt att få se stan men slippa gå hehe.. Hoppade dock av i Chinatown och strosade hela vägen tillbaka till vandrarhemmet. 

Nu har jag precis kommit hem från middag med en gammal fallskärmskompis från Good Vibes i NZ. Han tog mig med till en kinarestaurang där vi käkade dumplings och vårrullar. MUMS! Riktigt billigt var det också! Så nu är det en mätt och väldigt nöjd Liza som sitter på vandarhemmet mer än redo för att sova. Imorgon ska jag försöka öppna bankonto och fixa skattenummer och sen på kvällen ska jag försöka ta mig till min japanska vän Hanae någonstans ute i förorten.... vi får se hur det går haha ;)

Mot Sydney!!!



HEJ DÅ NYA ZEELAND!!! Nu hoppar jag på flyget till Sydney och sen bär det av vidare till Melbourne i eftermiddag. Ciao!! 

Livstecken!

GAAAAAAAAH skrev precis en lååång uppdatering från senaste veckans aktiviteter och så FÖRSVANN DET!!! 

Jag ger upp. Det får förbli en hemlighet. Ni får aldrig veta vad som hände sista dygnet i Queenstown och under mina fyra dagar i Taupo. Om inte Gud skänker mig inre styrka och ork att skriva om allting, vilket jag tvivlar på... 

Är i Auckland. Mår bra. Åker till Australien på måndag. Vi hörs då. 
 

Happy birthday to me!

Då har man passerat 24 år på denna jord. Känns inte så värst märkvärdigt men åren går kan jag ju i alla fall konstatera haha :) 

Hade en fin födelsedag igår. Tog sovmorgon och åt en sen frulle innan Lisa och jag tog på oss vandrarkängorna och drog till Arrowtown, cirka 40 min härifrån. Arrowtown är seriöst världens sötaste lilla stad. Som hämtad från en filminspelning. Staden (eller byn snarare) har fortfarande en väldigt gammaldags design på alla affärer och cafér och det känns lite som man tar ett steg tillbaka i tiden när man är där. Där mötte vi upp med Charlotte, en gammal skydivevän till oss båda som vanligtvis bor i Dubai men just nu är hemma och hälsar på hennes föräldrar. Snacka om timing! Hon tog oss med på en vandringstur upp bland bergen runt staden, tog en cirka 3 timmar och det var en riktigt fin vandring då hösten verkligen slagit till i det området. Träden var gula, orangea, röda, bruna och gröna. Vi lyxade till det med en otroligt god lunch på stan innan vi sa hej då till Charlotte för att dra hem och duscha. 













 

 
Dagen avslutades med ett biobesök på fantastiska cinema Ruby. En liten, snäppet lyxigare salong, där man kan få mat och vin serverat under filmen och lobbyn är dekorerad i riktig "Great Gatsby" anda. Här trivdes Liza! Vi såg The Other Woman som visade sig vara riktigt rolig, vi skrattde och tjöt hela kvällen. 

Idag vräker regnet ner... blääää. Lisa är på jobbet och jag har bäddat ner mig i sängen med datorn och en kopp te. Jag ska vara riktigt produktiv idag och planera resa, kolla film, äta mat, ladda upp bilder, skriva blogg, rensa datorn m.m... låter inte dumt! 

Flyget till Taupo går ju på onsdag så drar nog till Queenstown imorgon så jag i allafall får en natt där. Måste ju äta den klassiska Fergburgaren och bara insupa atmosfären i underbara lilla Qtown:) 




It's alive!!

Min baby har återvänt till mig! Fick tillbaka den igår kväll så idag kan jag äntligen ladda upp lite bilder och uppdatera er på vad som hänt. 

Spenderat de senaste dagarna i Wanaka, strosat runt och haft det allmänt bra. Gick upp för Mt Iron i fredags morse, väldigt vacker utiskt över hela Wanaka och omgivning. Det var riktigt skönt att få komma ut och röra på sig lite igen. Väl på toppen tog jag mig en andra frukost och bara njöt av utsikten:)


Flyget in till Queenstown 


Uppe på Mt Iron


Utsikt över Wanaka 

Igår gick vi upp tidigt för en lång dags färd mot Milford Sounds, i Fiordland National Park. Milford räknas som en av de vackraste platserna i landet och är ett utav de mest populär turistmålen. Jag har länge velat åka dit men aldrig haft råd/tid. Nu fick Lisa och jag (ännu en gång tack vare hennes kontaktnät) åka med på en dagstur gratis... hehe det gillar vi :) Så vi startde med buss från Queenstown vid 07.30 på morgonen. Lite småstopp här och där och lite fotochanser innan vi kom fram till Milford vid 13.30. Sen blev det en 2 timmars båttur. Milford är ju som en stor fjord med höga branta berg och djupt vatten. Tyvärr var vädret inte det bästa så molnen låg lågt och vi såg i stort sett ingenting av fjorden... men men det var häftigt ändå. Naturen blev väldigt mystisk med alla vattenfall och höga berg täckta av moln och dimma och det kändes som hämtat från King Kong:) 


Fiordland National Park


Fiordland National Park



Fiordland National Park


Milford Sound
 
 

Idag är det 4 Maj och det betyder min födelsedag. Det ni :) Har inga stora planer men blir nog lite god mat och dryck i goda vänners sällskap, aldrig fel! 

RSS 2.0