Helgens bravader

Två dagar kvar innan avresa från Lidköping och livet som lischöppingsbo. Ni som känner mig vet att jag lider av svår separationsångest när det gäller ALLT. Nu är inget undantag. På ett år och tre månader hinner det hända mycket. En hel drös med underbara minnen tar jag med mig härifrån och jag kommer sakna vissa människor så sjukt mycket. Alldeles för mycket!

Flytten går framåt, lägenheten är i stort sett tömd och jag och erika städar och skrubbar som aldrig förr. Nu har vi lite småfix imorn och sen är det besiktning på onsdag. Sen blir det hem till skogs. Ska bli så skönt så ni anar inte. Samtidigt som jag har smått ångest för att flytta vill jag ju bara att det ska vara klart och att jag kan dra härifrån.

... och till the BIG news! Idag kom äntligen DHL och knackade på min dörr för att lämna tillbaka mitt pass som vart i Nederländerna under några veckor!! var ju tvungen att skicka in det för att ansöka om studentvisa till Nz. Så nu har jag både visum till nz och pass i handen. FANTASTISKT!

I helgen hade vi ju även "farväl lidköping"-fest i lägenheten. Stört kul var det och väldigt mycket roligt folk dök upp!! De flesta hade jag aldrig träffat förut men några bekanta ansikten var det ändå. Stort Tack till alla som gjorde det till en minnesvärd kväll för både mig och erika. Jag lovar, vi kommer aldrig glömma kvällens bravader! Vilka minnen ;)


Några deltagare från helgens avskedsfest.


16 dagar

Tidig julklapp!

Wiiiieeee!!!

Brudarna och jag har precis bokat in oss i en 120 kvadratmeter stor svit i Bangkok, Grymt!
Spana in hotellet Banyan Tree:
http://www.banyantree.com/en/bangkok/


Ett av sovrummen

Badrum

Restaurangen på taket

Det närmar sig!


19 dagar

Kaotiskt på härenegatan

4 dagar kvar i lägenheten.
Jag och sambon Erika lever ett liv i kaos just nu. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag. För att ta sig från sängen till köket måste man passera en hinderbana av lådor, väskor, flyttkartonger, sopsäckar och kläder. Sakta börjar jag nu förstå att jag faktiskt flyttar härifrån. Mitt i allt flyttkaos är det hemtenta och examensarbete som ska skrivas, det ska packas och fixas inför Nya Zeeland, visumansökan ska gå igenom och passet ska komma tillbaka innan det är dags för avresa och jobb ska planeras... men på något sätt känns det ändå riktigt bra. För varje grej som stryks på min lista så inser jag att jag kommer ett steg närmare resan. Ingen dum tanke!

Mitt i kaoset tog vi oss en liten glögg-paus. Vi bestämde oss även för att julpynta en ganska så kaos-fri del i lägenheten för att få njuta av julkänslan så länge vi kan, dvs tills på lördag. Sen åker allt ner i kartonger igen. Men 3 dagar är bättre än ingenting!

Nu ska jag fasta den närmsta timmen för att sedan svälja ner en dos med Dukoral mot kolera och andra diarréorsakande bakterier vi kan stöta på i Thailand. Skål.
21 dagar.

Presentation av mina medresenärer!

Tänkte att det kanske skulle sitta fint med en liten presentation av gruppen jag reser med. Vi är alltså 6 st brudar som kommer göra Thailand osäkert under december månad innan vi börjar plugget med övriga klassen på Nya Zeeland.

Namn: Erika
Smeknamn: Erikington
Ålder: 24 år
Ursprung: Boden
Speciella egenskaper: Das pysselmaster. Vår egen MacGyver som kommer rädda oss ur många situationer! Dessutom har hon en visslande näsa.
Favorit uttryck: Förutom det självklara norrländska "jo:et" slänger hon gärna in lite internationella uttryck som "awesome!" och "sweeet". Hon tror helt enkelt hon är lite coolare än oss.... ;)


Namn: Carolina
Smeknamn: Carro, Carromannen
Ålder: 21 år
Ursprung: Lidköping aka. Lisch
Speciella egenskaper: The tolk. Då carromannen är en stjärna när det gäller dialektbyten kommer hon vara vår guide i den thailändka språkdjungeln. Ge henne 5 min med en lokalinvånare och hon kommer vara flytande i thai. Lovar't!
Favorit uttryck: Kötthövvee


Namn: Carin
Smeknamn: Karré
Ålder: 26 år
Ursprung: Stockholm
Speciella egenskaper: Världens bästa och högst klingande skratt! Kommer bli mycket användbart på resan.. på något sätt. Det är jag säker på.
Favorit uttryck: ni är ceeepeeee!!


Namn: Tove
Smeknamn: Töve, Tövelajnen
Ålder: 21 år
Ursprung: Kinnekulle (Götene)
Speciella egenskaper: She's got the moves like Jagger. Den ultimata danspartnern som äger på golvet med sina snabba höftmoves och heta blickar...
Favorit uttryck: Whats the shizzle with the dizzle?!


Namn: Malin
Smeknamn: Stalin, Malinini
Ålder: 20 år
Ursprung: Götlaborg
Speciella egenskaper: Charmören. Kan med sina rådjursögon och fladdrande ögonfransar få precis vad hon vill. Detta kommer vi garanterat att uttnyttja!
Favorit uttryck: Asså jag döööööör!!!!


Så den geografiska spridningen är stor och tack vare alla fantastiska specialegenskaper jag lyckats få med i min grupp tror jag detta kommer bli resan att minnas livet ut. Nu kör vi - let's start the countdown!

22 dagar!

Nu är det dags igen!!

Jo tjena, nu är det dags igen... 14:e december bär det äntligen av. Som jag har längtat!!! Då flyger jag och tove från arlanda mot Bangkok och nya äventyr! Planen ser ut som följande:
14:e dec: Sthlm-Bangkok
3:e jan: Bangkok- Auckland
9:e jan: Skolan börjar i Nelson
16:april: Praktiken börjar i NZ
ca 3:e aug: Praktik slut och jag tar examen = dags för nästa äventyr!


Cape Reinga - Nya Zeeland 2009


Känns ganska bra nu faktiskt.
fred ut.

RSS 2.0