Maskerad

Blev i fredags frågad om jag ville hänga med på maskerad på lördag kväll. Någons födelsedagsfest. Självklart svarade jag! så hela lördagen gick till att leta kostym, temat för festen var "Out of this world" så skulle kunna  vara vad som helst egentligen. Letade runt i stans alla affärer efter idéer och inspiration och tillslut kom jag fram till vad jag skulle vara, tack vare en chockrosa baddräkt i en secondhand butik. Det var dags att ta på sig manteln igen och bli superhjälte! Så efter lite ihopplock hade jag tillslut en kostym. Inte det vackraste Gud skådat men det fick duga.

Det visade sig vara en 50-års fest.. haha men cirka hälften var ändå utklädda och det bjöds på mat och dryck och jag hade faktiskt en trevlig kväll! Min handledare var utklädd till trinity från matrix, Kate var en Zombie brud och Shane var Ziggy Stardust. Vi var lätt snyggast (och mest seriösa med våra outfits) på hela festen.. haha bra kväll!













Söndagen spenderades i slappandets tecken och på kvällen var det tjejkväll hos mig. Mysigt värre med massa god plockmat och skitsnack.

Fet helg!

Promo

Sitter och leker lite på jobbet. Jag och min handledare har kommit på lite småfinurliga "skämt/serie/bilder" som vi kommer lägga upp på facebook då och då som promo för Good Vibes. Svårt att förklara men här är första bilden som kommer upp imorgon. Så håll utkik på facebook!


Kör vidare

Idag skiner solen och livet leker.

Helgen var finemang. Gjorde 2 grymma hopp på lördagen, det sista var i solnedgången så det var vackrare än någonsin. Mycket kallt dock men värt vartenda fruset finger!

Har umgåtts en hel del med folk från jobbet så nu börjar det släppa lite på den sociala biten. Jag känner mig inte längre som den svenska eremiten som inte har några vänner... hah! 

Så nu lägger vi i nästa växel och kör vidare. Woop woop.

En frusen viking!

Dagens sanning:
Ja, jag är från Sverige men har aldrig varit så frusen som här på Nya Zeeland.

Imorse när jag lämnade huset för att dra och jobba var det 6C ute. Då hade solen legat på en stund också. I huset vet jag inte men skulle gissa på att det under natten var max 10C grader iaf. Vaknade flera gånger av att kudden var så kall att jag var tvungen att lägga ett klädesplagg emellan kudden och mitt ansikte... haha. 

Så ja, Nya Zeeland är ett någorlunda varmt och exotiskt land. Deras vinter är mild, nätterna ligger runt 0C och på dagtid kommer det ändå upp till 16-17C utomhus. Så ganska najs vinter egentligen. MEN. Husen inte har någon som helst isolering, fönstrena är enkelglasade och det är centimeterstora springor mellan ytterdörren och dörrkarmen samt att vissa fönster måste tydligen vara öppna dygnet runt. För ventilationens skull. Därför blir det nästan lika kallt inomhus som utomhus... smart. Centralvärme har de flesta inte hört talas om utan antingen har man en öppen spis (det har inte vi) eller så kanske man har ett litet element på hjul som man drar med sig till det rummet man ska vara i. Fast då går man nästan i konkurrs för elräkningen kommer bli alldeles för dyr.

Så inatt sov jag i
- ett linne
- en långärmad t-shirt
- en fleecetröja
- ett par tjocka mjukisbyxor
- strumpor
- samt över mig hade jag ett ganska så tjockt duntäcke.

Men ändå så var jag frusen.
Hah. Jag saknar element och en sprakande brasa!! 

Gud vad gött det ska bli att komma hem till "varma" Sverige :D

Lidköping en kall vintermorgon, december 2010

Jag kom, jag såg, jag segrade!

Mötet med högsta cheferna gick kanon!
Bättre än väntat, jag och min handledare Lisa fick igenom alla idéer som vi la fram vilket är grymt roligt. Förutom att vi ska anordna Good vibes - ett 7-dagars skydiving event i Augusti ska vi nu också anordna en familjedag på lördagen, samtidigt som Good vibes. Så alla i området bjuds in till en dag där man kan titta på fallskärmshoppare, det kommer finnas hoppslott, ansiktsmålning, matvagnar osv... massa skoj helt enkelt! Dessutom kommer två Nya Zeelands rekord försöka slås, en i kvinnlig formationshoppning och en annan i vingoverall formation. Så det blir en kalasbra dag helt enkelt! Vi har även fått en av bankerna i stan samt en lokal radiostation att sponsra dagen. Så nu rullar det framåt! Woop woop!

Solen skiner och jag är klar för dagen. Nu väntar en härlig 30-min promme hem och sen blir det en väldigt lugn kväll. Jag ska brainstorma idéer inför nästa viktiga möte som är på fredag. Känner mig gött motiverad till att hoppa lite också så om vädret tillåter kanske det blir något imorgon eller iaf till helgen!!!



Hej och hå!

Hej och hå

Solen sken äntligen under helgen. Nästan sommarvärme igen så det var riktigt gött. Desvärre var inte Lizas humör på topp. Rastlöshet och uttråkning gjorde inte saken bättre heller. Skulle hoppa under lördagen men det dök upp lite grejer som kom ivägen så det blev inget. Bättre lycka nästa gång. 

Idag är det tyvärr grått, mulet och regningt igen. Men trots detta så mår jag riktigt bra idag. Startade dagen med ett zumba pass som var rejät jobbigt, blev en snabb andra frulle hemma innan jag promenerade iväg till jobbet. Så nu sitter jag här med datorn igen. Du och jag. Vi jobbar rikgit bra ihop. Imorgon är det möte med högsta cheferna för att diskutera vad jag har gjort hittills och vad framtida planerna är. Lite nervöst ja, men det ska nog gå bra. Känns som jag måste bevisa att jag faktiskt gör något här.. haha men jag har ju faktiskt gjort något så det borde vara lugnt. Gör just nu en pp-presentation som jag även ska visa, så wish me luck!

Annars går dagarna riktigt fort faktiskt. Är redan inne på 4e veckan. Har haft rådslag med mig själv och bestämt att jag absolut kommer stanna här hela praktiken ut. MEN för att klara detta krävs det en rejäl förändring i min inställning. Så skärpning liza. Ja det är annorlunda och främmande att bo här utan något som helst socialt liv MEN det blir absolut inte bättre av att jag åmar mig över det. Så nu ska jag satsa allt jag kan på att göra tillvaron ljusare för mig själv och göra så bra ifrån mig jag kan på jobbet.


GO HARD OR GO HOME!



Nu kör vi.
woop woop!

Grå dag

Idag är en grå dag. Första dagen med regn sen jag flyttade hit för snart 3 veckor sen. Så jag ska väl inte klaga egentligen men visst är det tråkigt när man är van vid klarblå himmel vareviga dag!

Seg dag på praktiken är det också. Har säkert massa att göra men vet inte riktigt vad så jag sitter och bloggar i stället. Har även hunnit med att läsa kissies blogg.... då vet man att man är uttråkad.

Har kommit till insikt att jag vill hem i augusti. Tror jag. Saker kan alltid ändras men just nu har jag ett sug i magen som ropar hem, något som jag aldrig känt tidigare. Hände inte en enda gång när jag var här 2009 och har inte kännt det alls under tiden i Nelson. Men nu börjar det komma. Det är inte så mycket hemlängtan utan mest en känsla av lättnad. Att vara hemma är så mycket enklare. Jag kan andas ut och slappna av på ett helt annat sätt. Om jag åker hem i augusti har jag nästan gjort totalt 2 år här nere. 2 helt sjukt underbara år men det kanske räcker så? Finns så mycket annat att se och göra i världen.
Sen att jag saknar mina vänner är en annan sak. Att bo, plugga och leva så intensivt tillsammans i nästan 2 år för att sen bara pang! säga hej då och gå skilda vägar. Det är inte riktigt min grej. Men visst, jag kommer träffa dem igen... men ärligt talat så är det svårare utan dem än jag trodde det skulle bli. Mina babes.


Sen att min äggmacka gav mig magont gör bara dagen gråare.
Återkommer när solen skiner igen och humöret är på topp.
Peace out.

Rundtur

Dags för en liten rundtur! 

Jag bor alltså i Motueka, en liten stad på norra sydön. Cirka 1 h från Nelson där jag bodde förut. 







Det här är mitt lilla rum. Väldigt vitt och kalt än så länge men det är iaf fräscht, vilket är ganska ovanligt här nere! 


Baksidan på huset



En del av trädgården



Köket






Vardagsrummet med usikt över framsidan. Glömde tyvärr att ta på huset framifrån, det får bli en annan gång :)

Här kommer lite bilder från jobbet, Skydive Abel Tasman.







Trivs ganska bra med att ha denna plats som mitt kontor. Sitter just nu i en av sofforna på verandan och njuter i solen. Kanske ska ta mig i kragen och jobba lite :)

Vi hörs!

I'm back on track

Okej, idag känner jag mig lite bättre till mods. Hade en bra dag igår där jag fick mycket gjort. Har insett att det som fått mig att känna mig obekväm på praktien so far är dåligt självförtroende helt enkelt. De senaste månaderna i skolan har vi inte gjort något praktiskt arbete, vi har mest lyssnat, tittat och tagit in massa information. Jag har inte fått ta ansvar, planera, organiser och greja på väldigt länge vilket lett till att jag tvivlat på mig själv och mina kunskaper. Inte kan väl jag? har varit en återkommande tanke. Men igår fick jag äntligen lite självfötroende tillbaka. Hade fått i uppdrag att designa en poster och ett digitalt sponsorbrev. Spenderade några timmar på varje och sen lite nervöst var det dags att visa min handledare..... som älskade båda! Hon undrade vilket program jag använt mig av och hur jag hade gjort allt. Tror hon hade föreställt sig något mycket simplare men icke sa nicke. Jag la ner 120 % på att få de där grejerna att se så snygga ut som möjligt. Och det verkade ju löna sig :) Så nu känner jag att jag är på god väg, jag har börjat visa framfötterna lite och mitt självförtroende är påväg uppåt. Jag är någon och jag kan något.

Jag är bra. Jag kan bli bättre. Men jag behöver inte vara bäst.


:)

RSS 2.0