NZ Referendum on Child Discipline

Nu ar jag lite upprord.
Jag har alltid sett Nya Zeeland som ett mycket bra land nar det galler politik och samhallets uppbyggnad. Nz var t.ex. det forsta landet i varlden att ge kvinnor rostratt, det ar ju helt sjukt bra! Men nu i ar ska de ha en omrostning som galler om man ska fa sla barn eller inte... och jag blir sa arg!!! Varje dag i tidningarna kan man lasa artiklar for och emot. Om jag har forstatt ratt sa sager lagen just nu att det ar olagligt, men tydligen finns det de som vill andra pa detta. Det finns alltsa vissa manniskor i detta mycket valutvecklade och civiliserade land som tycker att det ska vara okej att ge sin 5-ariga dotter en orfil bara for att hon inte riktigt lyder pappa eller mamma. Jag tycker det ar saaaa fel. Jag tycker att visst, om vi levde pa 50-talet skulle det inte forvana mig om nagon tog upp denna diskussionen. Men nu ar det 2009 och jag trodde vi manniskor hade kommit langre. Jag trodde vi var battre an sahar.

Nej nu ska jag ga och ta ut mina aggresioner pa tvatten..hah.

Dagens sanning: Flygbolag = krangel!

Gott folk,
Antligen en dag ledig fran jobbet, och solen sken dessutom! Sweet as :)

Fick ett mail for en vecka sedan av Work and Travel Company som sa att Malaysia Airlines (som jag flyger med) har gjort om sin flygrutt sa jag maste kontakta dem for att fa en ny biljett. Jag maste dessutom flytta fram mitt datum da min biljett for tillfallet ar stalld till september, men jag ska ju inte aka hem forran i Januari 2010.  Jaja tankte jag, det kan val inte vara sa svart. Spenderade ett antal dollar och satt i telefonko en lang stund innan jag kom fram till Malaysia Airlines kontor i Auckland. Det tog 10 min innan damen i andra anden ens hitta min biljett i datorn, snacka om att svetten rann pa mig! Efter ytterligare 10 min var alla andringar gjorda men da berattar hon att jag flyger bara med MA fran Australien till Sverige, resan fran Auckland till Brisbane ar med ett annat flygbolag. Jaha sade jag, vilket da? Nej det visste hon saklart inte. Men hon andrade iaf resan fran Australien och hem, sa nu lamnar jag Oz den 30 januari.

Sa da var halva uppdraget fixat. Nu aterstog bara resan fran Auckland till Brisbane som fortfarande avgick i september med ett flygbolag jag inte ens visste namnet pa, da det bara star EK pa biljetten? Men jag bestamde mig for att ringa till Work and Travels kontor i Malmo istallet och krava att de skulle hjalpa mig, jag har ju faktiskt betalat dem for att gora det. Sa efter ytterligare 10 min i ko (kan erkanna att jag efter idag HATAR att sitta och vanta i telefonko med cheezy musik i bakgrunden) kom jag fram och fick prata med nagon. Tydligen var det inga problem att andra det datumet, bara att fylla i ett formular pa internet sa aterkommer de till mig om en vecka med en bekraftelse. Sa latt var det! Om nagon anda kunde sagt det fran borjan?

Nu har jag iaf andrat allt, sa om allt ar okej med flygbolagen sa landar jag pa svensk mark den 31 januari, 2010, klockan 23.25. Harligt! Far nastan lite hemlangtan bara genom att tanka pa det :)

Det var min lediga dag, hur var er?

So this is how it feels to be alive!

Gott mos! hm.. funkar kanske inte riktigt att skriva det uttrycket nar jag inte kan anvanda mig av det svenska alfabetet. Blir lite val prydligt, Gott mos! hah!

Iaf, idag tog jag mig antligen till gymmet, kopte medlemskort, bokade in tva moten med en tjej som ska lagga upp ett program och sen var jag dar i 2 h och svettades. Och jag kan saga en sak, har inte kannt mig sa glad pa lange! haha hade helt glomt bort kanslan av att pressa sig sjalv och sedan kanna sig stolt och utmattad efterat. Gud vad harligt det var att fa svettas! :) Men visst, konditionen existerar inte ens langre, men da har jag ju iaf nagot att jobba pa. Nu gjorde jag inget superpass direkt, men kanner mig anda stolt for att jag slapade mig dit. Jag ar en grupp-tranings-manniska. Att gymma ar egentligen inte min grej, jag tappar min motivation. Men man far ta till sina knep. Sjalv lyssnade jag pa The Used med volymen i bott, och da kan man inte bli annat an taggad till tusen. Sa det finns hopp! :P


Nu blir det mat och sen jobb,
tjo flojt

My darling Ace

Onsdag.
Iris kom i mandags eftermiddag, vi spenderade mest hela dagen med att prata om allt och ingenting! "Catcha upp" sa att saga. Var tvungen att jobba tyvarr bade mandag kvall och igar kvall sa det blev mest att umgas nagra timmar pa dagen. Igar gjorde vi en stor gemensam lunch med JP och Sophia ocksa: Toast, agg och vita bonor! och sen efter jobbet slangde Iris och jag oss i soffan framfor Ace ventura med en pase chips och choklad. Kan inte bli battre! Upptackte dock till min stora fortjusning att pa dvdn vi hyrde fanns det en extra scen med som ingen av oss hade sett forut. Hur kul som helst. 

Check it out: http://www.youtube.com/watch?v=HKMBHVjmvCE

Idag blir det HARRY POTTER for hela slanten! wohoo :)

Rainbow Lodge

Forsta dagen avklarad! Har precis stadat klart for dagen, mitt arbetsomrade ar lite luddigt. Jag springer mest runt och hjalper alla, kollar till tvatten och sen hjalper de andra lite till. Absolut softare an Base. Absolut battre an Base. Sa det hela kanns riktigt bra. Borjar kl 10.00 varje dag, stadar fram till 11.00 da vi har 30 min rast, dricker te och ater hembakad kaka. Sen kor vi en sista halvtimme innan det ar dags att sluta for dagen. Sweet as! Sa nu kanns det positivt.


Annars sa flyter dagarna pa ganska bra. Vadret suger idag, men vi har haft 2 riktigt fina dagar. Igar tog jag mig en promenad, satte mig pa en bank med en kopp varm choklad och en bok i handen och bara hade det gott i solen :) Jag vet att jag pratar mycket om utsikten, men det ar helt otroligt vackert nar solen skiner och man ser snotackta berg pa andra sidan sjon. Tyvarr blir inte bilderna rattvisa, men ni far anvanda fantasin kara vanner.



Vattenskidor! En aning kallt dock men ah vad sugen jag blev pa att prova igen, kampade ju tappert med skidorna forra sommaren...haha. Men det far bli sommaren 2010! Nar jag satt och laste sag jag aven hur det da och da dinglade ner fallskarmshoppare fran hogt upp i det bla. Snacka om att jag ar sugen nu pa att ta min egen licens. Men ska tanka pa saken lite ytterligare innan jag bestammer mig. Ska aven jamfora priser och sant mot Sverige, men just nu kanns det som att ska jag ta den sa vill jag gora det har i Nz.


Idag blir det att utnyttja internet en rejal stund, sen blir det val en promenad for att sedan jobba ikvall, och ikvall kommer det vara galet busy! Men det ar bara att kampa pa och le... le, le och aterigen le!

Base - Aldrig mer!!

Yes da ar sista dagen pa Base gjord. Stadade var sista dag igar, baddade 45 sanger pa 2 timmar och 40 min... humoret var val inte pa topp efter det kanske. Men idag ar vi lediga och flyttar antligen ut harifran! Det blir en natt pa Go global for att sedan for min del flytta till Rainbow Lodge imorgon. Sweet. Dar far jag aven gratis internet sa det blir lite mer uppdatering over de senaste dagarna sa fort jag har installerat mig dar.

Annars sa var gardagen riktigt harlig, forutom baddandet pa morgonen. Solen sken och utsikten over sjon och bergen ar ju helt fantastisk. Tog en kaffe med Emma och vi bara satt och prata och njot av utsikten. Hann aven med att kopa ett par skor, ett par joggingskor faktiskt. Pa rea, 650 kr. Sa nu ar jag nojd. Nu blir det forhoppningsvis lite mer fysisk aktivitet under dagarna, yes box! Nasta vecka ska det aven inforskaffas gymkort, men far vanta pa lonen forst :)

Glid i frid!

Organized

hay bru

Jobbet blir bara battre och battre, trivs redan jattebra. Men det ar sjukt stressigt, sarskilt nu nar det ar helg...herregud! Jag trodde jag skulle svimma igar. Restaurangen var helt fullsatt och vi hade folk som vantade pa bord overallt. Ar inte riktigt van vid det tempot. Hela min kropp kanner av att jag borjat jobba, ar riktigt sliten efter bara en veckas arbete! haha men hoppas att jag far en dag ledigt till veckan. Blir lite mycket att jobba varje dag, aven fast det blir pengar.

Har spanat in stans gym ocksa, funderar pa att kopa ett medlemskap dar. 115 dollar for 3 manader... men vet inte riktigt om jag stannar sa lange. Vi far se. Men typ 600 svenska kr ar det, och det ar ju inte sa farligt aven fast jag bara skulle stanna sag tva manader. For da ar planen att ga dit nastan varje dag, har anda inget battre for mig. Och tro mig, jag BEHOVER ga dit. Tror aldrig att jag vart sa forslappad i hela mitt liv som jag ar just nu. Illa!

Jag har aven fatt reda pa att jag kommer kunna flytta till Rainbow Lodge om 2 veckor. Yes! inget mera Base med sjuttielva sangar att badda varje dag :) yay! Kanns riktigt bra, nu galler det bara att harda ut de 2 veckorna har, men det ska ga galant.
 


Det basta med att bo pa Base, var balkong och dess utsikt!


Lite andra tankar som flyger runt i huvudet just nu ar om jag skulle vilja ta egen licens for skydiving. Vore sjuuukt kul. Man kan gora det har for typ samma pris som i Sverige. Men vet inte om jag vill lagga mina sparade pengar pa det har istallet for att resa runt i landet? kanske ar battre jag jobbar ihop de pengarna i Sverige och tar den dar? Samtidigt som  om jag tar den har kan jag sedan hoppa overallt i landet for nastan ingenting, vore kul att passa pa att hoppa har nar jag anda ar har! Vet inte riktigt vad som ar bast, ska fraga lite folk som vet :) Men man lever bara en gang, sa varfor inte?!


Vi sajer't!

Italien - here i come!

Yes! Da har man fatt jobb. Antligen! Fick jobbet pa den italienska restauranten. Jobbade mitt forsta shift igar, gick riktigt bra. Tog bestallningar och hela faderittan. Gjorde inget storre misstag utan allt flot pa ganska smidigt.... YES!!! Dessutom har jag ju turen igen att fa gratis mat med mig hem efter varje skift, tummen upp for italiensk pasta och pizza sager jag bara. Stallet ar ganska litet, men mysigt. Min boss ar en italiensk kvinna i 50-ars aldern. Lite laskig. Hon skulle latt kunna spela Don Corleones fru i Gudfadern... haha! Hon har en stor nasa och ett riktigt italienskt temperament. Men hon ar trevlig. Hon sa faktiskt till mig i slutet av kvallen att jag kommer bli en bra servitris, hon kunde se det pa mig..! :P

Annars knallar livet pa som vanligt, har inte ens varit har en vecka an men redan har ju hunnit fa lite rutiner i mitt liv :)

08.00 Liza vaknar ( tyvarr vacks resten av rummet ocksa da min vaningssang knarrar nagot fruktansvart!)
08.15-09.00 Morgonpromenad! Ibland orkar Rena ta sig upp ur sangen och gora mig sallskap, men detta ar sallsynt!!
09.00-10.00 Frukost! hojdpunkten pa dagen..haha...  sen blir det ombyte och borstning av tander
10.00-13.00 Stadning av Base, skura duschar och badda sanger ar det som galler.
13.00-17.00 Dessa timmar spenderas at att gora sa lite som mojligt...haha. Promenader runt i stan, forsoka att inte spendera pengar pa onodiga saker... men detta ar svart! Ata och sloa pa rummet...
17.00-22.00 Jobba! (observera dock att denna 'rutin' ar ny pa min lista, men antagligen kommer den finnas dar ett tag :) )
22.00-23.00 Vara social och umgas med mina roomies
23.00 Laggdags!

Sa ser en vardag ut i Lizas nya liv i Taupo, sweet as! 
take care bro

RSS 2.0