Fraser Island

Då har vi upplevt en av Australiens stora turistattraktioner, Fraser Island.

För den mindre upplysta är detta en väldigt stor sandö. Det finns alltså ingen jord utan det är sand sand och sand. Trots detta så växer det regnskog på ön, ganska häftigt. På ön finns det vilda dingos, massa giftiga ormar och sjukt farliga spindlar. Så varför åker man då hit?

Vår guidade dagstur började tidigt imorse när vi blev upphämtade i en stor fyrhjulsdriven buss. Specialbeställd från Skottland fick vi tidigt lära oss och annan fun fact för den motorintresserade: den hade över 400 hästkrafter och vägde cirka 19 ton.  Ett monster på fyra hjul alltså. Slut på fakta.

Vi fick en väldigt bra start på vår dagstur då vi redan efter 5 min på ön såg delfiner leka i vattnet, precis vid stranden. Som jag nämnde så består hela ön av sand så därför åker alla runt i stora 4x4 jeepar eller bussar som vår. Vägarna är stora sanddiken som man slirar runt i och trafikreglerna är väl lite non existing! Vi började i alla fall dagen med att köra upp längst 75 mile beach, en skiiiiitlång sandstrand som alltså fungerar som väg för biltrafik.  Där skumpade vi runt och kastades till höger och vänster innan det blev en snabb fikapaus. Kaffe och kaka och så kisspaus på det. Vi lämnade sen stranden och gav oss in på småvägarna i skogen… om vi tyckte det skumpade och hoppades förut var det ingenting mot hur de här vägarna såg ut! Men vår kära buss klarade sig självfallet strålande igenom den tuffa terrängen.

Tillslut kom vi fram till en av dagens stora höjdpunkter, Lake McKenzie. En sötvattens sjö med kristallklart vatten, gömd mitt inne bland regnskogens träd och blad. Här blev det ett uppfriskande dopp innan vi gav oss djupare in i skogen med vår buss.

Resten av dagen gjorde vi massa skoj, bland annat gick vi en liten vandring i skogen, såg fler kristallklara sötvattens sjöar och floder, lärde oss om lite farliga spindlar, vi såg 5 dingos (vilket är ovanligt många på en dag), åt lunchbuffé, badade i Eli Creek, och tittade på skeppsvrak. Självklart skumpade vi upp och ner i vår fina kärra mellan alla dessa aktiviteter. På färjan hem såg vi även delfiner ytterligare en gång och vi kan väl säga att Jennifer och jag är mer än nöjda över vår dag på Fraser Island!

De flesta gör en två eller tredagars tur på ön med övernattning och camping och hela kittet. Men helt ärligt tycker jag en dag räckte absolut. Visst, vi har inte sett vartenda skrymsle och vrå av ön men tycker ändå vi fått med de viktigaste bitarna. Snart får vi förhoppningsvis tillgång till någorlunda internet så lite bilder kan komma upp, men tills dess får ni nöja er med mina långa fantastiska uppsatser! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0