Food and Wine week

Okej kära vänner.

Halva denna veckan har redan flugit förbi, vad händer egentligen?! Det går så himla fort. Denna vecka har vi i alla fall "Mat och vin" tema. Tanken är att vi ska få se och uppleva vad Nelson och Marlborough regionen har att erbjuda, speciellt då mat och vin är ett av deras starkaste kort.

Måndag och tisdag
Vi började veckan med en utflykt till grannstaden Blemheim. På vägen dit stannade vi till vid en vacker flod för bad... men badade badkrukan liza? nej...


Väl framme i Blenheim blev det en tur till en av Nya Zeelands största vingårdar, Brancott eller som det hette förr, Montana. Vi blev visade runt lite på området, de förklarade hur hela processen går till - från druva till flaska, och sen i slutet fick vi vara med på en vinprovning. Man kändes sig gött märkvärdig där man satt och snurrade och luktade i glaset. Någon vinexpert lär jag aldrig bli men det var riktigt roligt att få lära sig lite om det. Vi fick prova tre olika sorter, två vita och ett rött. Alla tre var helt okej men min favorit blev deras pinot gris. 



Efter vinturen fick vi fri tid att strosa runt i staden eller bara ta det lugnt. För min del blev det mat och sen kortspel innan det var dags att krypa till kojs. 


Vi bodde i en stor lodge, här är vårt fina rum!

Nästa dag blev det upp och iväg till regionens information board, enkelt förklarat är det de som marknadsför regionen Marlborough. Där berättade de lite om hur de går till väga för att sätta Marlborough på kartan. De pratade även om deras starka kort, som är just vin och mat - speciellt seafood, samt hur de gör för att locka turister intresserade av just de områdena hit.

Efter det blev det lunch och sen avslutade vi vår resa till Blenheim genom ett stopp på Aviation Heritage Center. En museum för gamla flygplan, ni som känner mig vet att jag jublar! Det var riktigt roligt att få åka dit, de hade massa gamla flygplan från första världskriget. Tydligen hade Peter Jackson (regissören till Sagan om Ringen) haft ett finger med i spelet när det gällde skapandet av detta museum. Han är ett stort fan av första världskriget och dess flygplan tydligen. Intressant var det i alla fall och det gjorde mig fett sugen på att flyga :)






Onsdag
Onsdag är idag och dagen har spenderats här i Nelson. Vi började morgonen med att åka till ett lokalt ölbryggeri, Stokes. Där blev det en tur runt bryggeriet som också avslutades med ölprovning. Vi fick prova 3 olika ölsorter och en cider. Mycket gott och roligt sätt att spendera vår skolförmiddag.. hehe :)


Såhär fina glasögon fick man ha på sig när man skulle in på bryggeriet!

Efter bryggeriet åkte vi till en marknad där det inhandlades frukt och grönt inför vår picknick till lunch. Vi stannade bussen vid en liten hamn där vi köpte rökt fisk och sedan avnjöt vi allt vid hamnen. Mums! All mat var lokalt odlat och det var riktigt gott! Baguette med avokado, tomat, gurka, rödlök, 3 olika sorters ostar, 3 olika sorters rökt fisk, laxpaté och som avslutning blev det bär med grädde!

Efter lunchen blev det ett kort stopp vid en strand för de som var badsugna. Badkruka som jag är bangade jag tyvärr men tårna fick sig ett dopp i alla fall!



I kväll blir det chill för i morgon väntar nästa strapats. En 4 h hike upp för Mount Arthur.
Spännande!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0