Dagens äventyr

Ja ni, dagarna rullar på snabbare som aldrig förr. Helgen var ganska lugn och fin, vi spenderade ena kvällen med brännbollsmatch i parken. Riktigt roligt men oj oj OJ vilken träningsverk vi alla hade dagarna efteråt. Fruktansvärt! Men det var det värt. I går var bara en dag i klassrummet, finns inte så mycket att berätta om sådana dagar. Idag däremot var vi ute på en liten fieldtrip. Temat för dagen var spiritual and sacred maori sites. Så vi åkte iväg med bussen och våra två lärare, Rob - busschaufför och Mike - maori och vår lärare i maori kultur. 

Dagens första stopp blev vid ett vattenhål/flod som tydligen är väldigt heligt för maorierna. Det är källvatten, alltså vatten som kommer från marken och inte från regn. Detta gör vattnnet och platsen väldigt helig för maorierna. En tradition är att ta dit sina nyfödda barn för att välsigna dessa in i familjen och som barn i Aotearoa  - the land of the long white cloud (New Zealand). Det är en väldigt vacker plats, tyvärr blev inga bilder jag tog riktigt bra. Vi avslutade vårt besök där genom att alla vi i klassen fick bli välsignade och välkomna in i familjen av Mike. Han skvätte lite av det heliga vattnet över huvudet, sa några ord och böner på maori och sen avslutade man med hongi - maorihälsning där man trycker näsa och pannan mot varandra. Grymt!


Floden och dess kristallklara vatten

Till höger, där det är som blååast, kommer vattnet upp. Det är ganska djupt och leder till en stor undervattensgrotta!


Jag blir välsignad och avslutar med hongi.

Efter det blev det en tripp till vackra Kaiteriteri beach för lite sol och bad. En bbq fick avsluta dagen innan vi hoppade in i bussen för hemfärd igen. 






Så sammanfattningsvis, skön och slapp men intressant dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0