Life goes on in Paihia

Inte mycket som hander har inte. Dagarna gar at att hanga med stadganget, spela kort, lasa, dricka te och bara ta det lugnt. Kvallarna blir det jobb pa Thai Garden. Allt kanns battre nu, mycket battre. So no worries mate :)

Ar lite frustrerad over att jag inte har bil, kan inte riktigt ta mig nagonstans. Hade vart sa harligt att bara kunna aka vart man ville, och bensinen har ar ca halva priset mot sverige. Och dieseln en tredjedel! Men tror anda inte att jag ska kopa mig en, kan ju knappt nagot om bilar och det ar ganska mycket pengar. Jag far klara mig finemang anda. Far ta och skaffa mig nagra vanner med bil istallet som jag kan utnyttja :P haha

Denna veckan blir det mycket kalas, idag fyller Rob 26, pa torsdag fyller Ruth 21 och pa mandag fyller jag 19. Sa mycket tarta och presenter :) ( Hoppas jag?!) :P haha nej da

Mindra an en manad kvar tills mina gamla arbetskollegor Linda och Krille kommer hit, det ska blir svinkul :) Vi far se vad de vill hitta pa men ett besok upp till mig har de lovat iaf :D Sweet

see u bro



It's dangerous business walking out of your front door

Vet inte hur jag ska ma eller inte ma for tillfallet. Sa mycket gladje samtidigt som sa mycket smarta. Vill vara dar med er samtidigt som jag vill vara har. Vill skratta och i nasta stund grata. Hatar att ma sahar. Men som flera av er har sagt till mig, det hjalper inte ga och tanka pa alla bekymmer och ma daligt. Och ni har sa ratt, men det ar svart. Jag maste forsoka vara positiv och gladjas at det som ar bra, och just nu finns det mycket att vara glad over :) Tror jag iaf...vi far se.

Det ar inte sa illa som det later, det bara kanns sa.


Varlden ar liten!

Haha maste bara beratta, kom precis hem fran jobbet. Tankte att jag borde kolla mailen sa jag gick till Pipi patch datasal. Satter mig ner och ser att killen bredvid anvander webkameran... och tjejen pa hans dator som han pratar med ar ruskigt lik..Lina Ahren!! haha min gamla klasskompis!!! Sa jag fragar honom, Ar det dar Lina Ahren? och han bara, ja?! haha sa himla sjukt! Killen ar David, hennes pojkvan som just nu reser runt i Nz. Sa har sitter jag, pa andra sidan jordklotet och har precis pratat med Lina over Skype. Har varken sett eller pratat med henne sen studenten. SJUKT!!!

Monday - Paihia

Igar regnade det hela dagen, sa inga direkt avancerade aktiviteter agde rum.  Laste, drack te, lyssnade pa musik, tittade pa tv, laste mer, drack mer te....haha sa spenderade jag min dag. Eller jag tog faktiskt en prmenad in till stan och kopte mig en fin dagbok, ska borja skriva varje dag, eller nastan iaf. Alla detaljer, namn, nummer, tankar och annat som jag behover fa ur mig. Bloggen ar ju mer for er dar hemma sa ni vet vart jag haller hus men dagboken kommer mer vara for mig. Sa igar spenderade jag 4 timmar at att forsoka skriva ner vad jag gjort hittils, under 10 veckor. Har kommit till vecka 8..haha, och det blev typ 20-25 sidor. Och da forsokte jag faktiskt halla mig kort, skrev langt ifran allt som hant.

Igar var min kvall off, sa behovde inte jobba. Spenderade den istallet i soffan och tittade pa Bones. Sen gick vi ut och tog en ol i baren pa andra sidan gatan. Sa hela dagen var riktigt soft. Idag vantar inte mycket heller, vadret ar kasst sa det blir till att lasa, fortsatta skriva i min dagbok och sen ikvall jobba.

Choice bro


The Mousetrap

Tankte bara dela med mig lite bilder fran vandrarhemmet jag bor pa, och kommer att bo pa de narmaste veckorna. Har bott pa 5 olika hostel har i Paihia, och detta ar klart min favorit :)


Framsidan
 

Ett av de tre koken, plus tv-rum


Den underbara balkongen, har ater jag frukost varje morgon :) soft!


Lite utsikt fran balkongen.

Dagens komiska handelse: Jag satt ute i tradgarden och pluggade pa menyn nar jag plotsligt hor grannhuset spela Boten Anna riktigt hogt...haha... sen spelade de Now you're gone och All i ever wanted om och om igen! Jag kande mig nastan som hemma :) Basshunter ar faktiskt riktig stor har, sa fort du gar till en bar/pub/nattklubb sa hor du nagon av hans latar. Stolt Svensk Javisst!... NOT!

Jobbrapport no 2

God morgon!
Jobbade mitt andra pass igar och det var sa mycket battre!!! Hade riktigt roligt, kom pa mig sjalv hela tiden att jag gick runt med varldens fetaste leeende :) haha det var mycket mindre folk sa tempot var battre och min chef var riktigt trevlig. Hon tom fragade mig massa fragor om Sverige! Jag tog bestallningar ocksa, vilket gick bra. Men det ar svart med alla thai namn och alla vinsorter ska vi inte tala om! Men jag ska plugga pa menyn under dagen sa det ska nog losa sig. Ikvall blir det jobb igen, jag hoppas det inte blir for mycket folk, utan ett lite lugnare tempo vore skont. Jag ska erkanna att jag ar lite stolt over mig sjalv for att jag gick tillbaka, trots den hemska forsta dagen. Sa som det ser ut nu sa stannar jag kvar pa Thai Gardens ett tag till iaf, vill lara mig och fa lite erfarenhet som servitris. Sweet bro :)

For dagen har jag inga planer, kanske tar min bok och ipod och gar ner till stranden och bara njuter :) Finns inte sa mycket annat att gora har, haha ganska dott.

Vad hander hemma? Nagot nytt?

Jobbrapport

Okej en snabb uppdatering om jobbet, de ringde igar och ville att jag skulle komma pa kvallen sa jag sa visst! Och jag maste saga att det var HEMSKT!!! haha det var hur stressigt som helst, menyn var oandlig med massa konstiga matratter, min chef bara skrek pa mig hela tiden..haha. Hon pratade inte sa jattebra engelska, sadar typiskt thailandsk engelska, och sa fort jag inte forstod vad hon sa eller vad hon menade blev hon arg och tyckte jag var hopplos..! men sen nar det lugnat sig lite bad hon faktiskt om ursakt, och mina medarbetare sa att hon alltid ar san mot alla. Man maste bara vanja sig :P Ett annat problem var att all mat sag likadan ut och inte hjalpte det att fraga nagon av kockarna vilken som var vad eftersom de knappt pratade engelska.... haha..hopplost!  Men jag fick iaf 2 dollar i dricks och en lada med mat med mig hem :) Och nar jag far min lon kommer det garanterat kannas lite battre!

Ska jobba ikvall ocksa, fasar faktiskt! Vill inte. Men jag ska se det hela som en utmaning som jag ska klara av. Ge det en chans iaf :) Sen kanske jag soker nagot annat jobb senare, men en chans ska de fa iaf! Och igar tog jag inte ens bestallningar, utan jag bara dukade, dukade av, serverade mat, plockade disk och sant. Sa nar jag ska borja ta bestallningar kommer den riktiga paniken...haha... oh my gosh, hur ska detta ga?

Men tack for de varmande orden linda, saklart att jag ska klara av det har.

JOBB!!

Hey, jag har fatt jobb :) Pratade imorse med Luke, en kompis som ocksa bor har pa Mousetrap. Han sa att han extrajobbade lite pa ett stalle som hette Thai Gardens, sa han tyckte jag skulle ga dit och fraga. Sa jag gick mot stan, beredd pa att ga till typ 10-15 olika stallen och lamna cv. Men gick forst till Thai Gardens, presenterade migoch efter 5 min sa hon: Kan du jobba imorgon som servitris? haha sa latt var det! Sa jag ska forst trana 1 timme imorn, sen jobba fran 6-9. Kanske ar varldens skitjobb eller sa kanske de inte alls tycker att jag funkar men anda, jag ar ett steg narmare an vad jag var tidigare! Lonen ar som overallt i NZ, skitkass, 12.50 dollar i timmen. Alltsa typ 65 kr! Men det ar sa overallt sa det ar bara att le och vara glad :) Sa jag fick rusa till den enda kladaffaren har i Paihia for att fa tag pa ett par svarta byxor, maste ha det tills imorn. Provade alla som fanns och tog tillsut det billigaste, 250 kr... men det ar det vart! Sa nu har jag jobb, antagligen, och om 2 veckor borjar jag ocksa stada har pa mitt hostel sa da  far jag gratis boende. choice bro :) Sa nu kanns framtiden ganska ljus!

MEN ska jag vara arlig sa ar jag valdigt nervos, har aldrig jobbat som servitris forut. Men med min charm borde det vara latt som en platt...haha..NOT! men vi far se, jag hor av mig med en rapport efter morgondagens arbete. Sen ar det thailandskl mat ocksa, som jag inte kan nagot om alls. Men ska inte ta ut nagot i forskott, jag far vanta och se.

xo liza

Bilder!

Bladdrade igenom mina inlagg och insag att det vart valdigt torrt med bilder den senaste tiden, har inte tagit sa manga heller men nagra ska jag val iaf kunna lagga upp! Som jag namnt tidigare sa finns det fler pa facebook, men for er som inte har det sa ar det bra om jag aven laddar upp nagra har.


Sofia uppe i Skytower, Auckland


Tva glada filurer uppe i Skytower


Grattis Sofia, 21 ar!


Coromandel, dar var jag en snabbis :)


Borjan pa min och Beckys roadtrip, bra start dar!


Annu ett vattenfall, denna gang Whangarei Falls


Whangarei


Framme i Paihia, good bye fika med Becky 2


L&P till dricka saklart, och scones :)


Paihia for tredje gangen!

Nu sitter jag har i Paihia igen, och det kanns sjukt bra. Vaknade, satt pa verandan i solskenet och at toast med peanutbutter och jelly. Haha nyttigt varre! Men battre start kan det val inte bli, jag har inga tvivel om att det idag kommer bli en superbra dag. Har inget planerat utan jag ska bara strosa runt och njuta! Becky 2 ( kommer kalla henne det, Becky 1 ar min kanadensare fran Ahipara, Becky 2 ar amerikanaren som jag akte hit med!) aker tillbaka till Auckland idag for att flyga hem imorgon. Sa vi ska ses en snabbis vid tio, kanske ta en fika och bara sitta pa stranden och njuta. Sa som jag sa tidigare, denna dagen kommer bli superbra! Sweet!

Haha nog med mina ackligt positiva tankar! Funderar pa att till helgen kanske aka och halsa pa Ahipara och det ganget, om de ar kvar. Vore kul och forhoppningsvis skulle jag kanske fa ett rum/badd valdigt billigt..!

Men nu ska jag ga tillbaka till verkligheten och gora alla det trakiga rutinerna som jag anda forsoker halla fast vid, borsta tanderna, ga pa toa osv.....

Ha det gott!


Andrade planer!

okej nu hander det grejer, istallet for att vara kvar i Coromandel aker jag vidare tillbaka mot paihia idag, harligt! Skulle akt hela vagen till Paihia men ALLA hostel ar fullbokade, pga av pask saklart, sa jag far stanna en natt i Whangarei istallet. Och sen aker jag imorgon over till Paihia :) Dar ska jag borja soka jobb sa det ryker om det. tjejen jag ska aka med ar jattetrevlig, fran usa, har egen bil och blev jatteglad nar jag fraga om jag fick aka med henne de 6-7 timmarna som det tar. Bensinen gar pa en del men det ar det ju vart :)

Nu maste jag packa och checka ut :)

Whitianga

Yo bro's!
Nu har jag tagit mig till Coromandel och Whitianga. Liten stad vid vattnet, ganska dod! Har ju oturen att vara har over paskhelgen, och allt ar stangt!! Sa min pask blir valdigt lugn, mycket lasande och promenader skulle jag tro :) Har ingen aning om vad jag ska gora det narmaste dagarna, ingen av wwoofarna har svarat an sa det blir nog att jag far resa runt. Det hade vart skont att spara lite pengar men far forsoka snala anda. Kanske reser ner till Hamilton for att sedan ta bussen till Raglan, Nya Zeelands surfmecka, eller tillbaka till Auckland? Nagra forslag? Vill inte dra mig alltfor soderut eftersom jag ska tillbaka upp till Paihia och vill inte anvanda for manga busstimmar. Den har bloggen har forvandlats, fran att ha varit ett stalle jag skriver om allt jag gor, nu ar det bara massa funderingar infor framtiden. De senaste veckorna har bara vart ett enda stort fragetecken!! men det far ni sta ut med :)

Fick precis ett sms av caroline, hon ar ocksa i Whitianga med sina foraldrar. Sista kvallen for dem sa de ar ute och ater middag, men vi ska ses en snabbis nar de ar klara :) Sa det blir skoj!

imorgon ska jag forsoka mig pa en langpromenad, vi far se hur det gar :) till stadens supermarket ska jag val iaf ta mig..haha.. men sen far vi se. Ha det bast och GLAD PASK!!!

Tauranga dag 3

Jag har en natt till har i Tauranga, imorgon maste jag dra vidare. Min stora fraga ar fortfarande vart? Mousetrap ringde igar och sa att jag kunde komma och jobba mot boende dar om typ 2 veckor, underbart!! Da maste jag bara fundera ut vad jag ska gora tills dess :) Men da kan jag med gott samvete resa runt ett tag innan jag jobbar dar. Men igar slangde jag ivag lite mail till nagra WWOOF stallen, far se om nagon svarar. Annars sa tar jag bussen till Coromandel imorgon. Sa far det bli!

Kanns battre nu, nar tankarna borjar redas ut. For jag ar en manniska som vill ha koll pa allt, klarar inte riktigt av att inte veta vart jag ska sova nasta natt. Men nu kanns det prima! :) Nog tjatat om mina resplaner.

Vill garna ha mera kommentarer eller mail om vad ni alla gor dar hemma! Bara information fran vardagen liksom, sa tveka inte att skriva ett meterlangt mail om er sjalva :) jag skulle alska det!!! :D


Good morning Tauranga!

Morning everyone!
Nu har jag vaknat och ar aterigen valdigt fundersam, trodde en god natts somn skulle hjalpa men icke. Detta ar det svaraste med att resa ensam, har ingen att diskutera med. Sa alla funderingar bara snurrar runt i skallen om och om igen.  Igar sa fick jag reda pa att alla hostel ar typ fulla har i Tauranga till helgen, pga av jazzfestivalen, sa det sag jag lite som ett tecken for att jag ska ge mig av. Men vart? tror jag drar till Coromandel, snokar runt dar lite. Kanske hyr bil for en dag? Vore kul att utforska stranderna och allt som finns dar uppe, men det beror aven pa priset saklart.

Kommer kanske tillbaka till Tauranga senare, vem vet? det ar en fin stad, idag ska jag forsoka utforska den lite mer. Ta en langpromenad till mount Manganui, som sags vara ett surfparadis :) Later inte fel, hade garna provat om vadret var battre dock...

Nej mina kara vanner, saknar er alla! skulle beohva nagon av er har att diskutera min framtid med, vore inte fel. Men far noja mig med msn och bloggen sa lange.

Just det, bion igar. Filmen var helt okej, men hela salongen var fylld med medelalders damer, jag var den enda under 30, garanterat! Men det gjorde inget, jag hade trevligt anda :) Okej film , dog som underhallning iaf!

Tauranga

Antligen framme, efter ca 4 timmars bussresa kom jag fram till Tauranga. Molningt och nastan regn, men kandes anda helt okej. Staden ar fin, men jag kanner mig som jag alltid gor forsta kvallen pa ett stalle, ensam. Men av erfarenhet vet jag att det gar over efter nagon dag, nar jag sett staden lite mer och gjort mig mer hemmastadd. Har tagit en promenad, handlat mat, satt pa starbucks och laste och bokade faktiskt en biobiljett for ikvall. Kostade bara 45 kr, sa det tyckte jag att jag var vard :P The Women heter filmen, tror inte den ar sa bra men anda, det ar underhallning!

Har redan sett ett antal annonser i butiksfonstren om att de soker folk, men ska jag ska vara arlig. Just nu kanns det som jag inte vill soka nagot, jag vill inte bli fast pa ett och samma stalle, iaf inte har. Jag kanner ocksa lite att jag vill tillbaka till Paihia, ska ringa imorgon och hora med dem pa the Mousetrap (vandrarhem) om de behover stadhjalp. Isf kan jag ju jobba mot boende ett tag och samtidigt soka ett mer fast arbete om jag behover. For det kanns inte alls lika tungt att jobba dar. Okej, det blir valdigt flangande och dyra bussresor, men det ar det vart om jag kanner att Paihia ar platsen jag vill vara pa. Sa resonerar jag iaf, men stannar nog har i Tauranga ett par dagar till. Ska ge stallet en chans, for som sagt, mina kanslor brukar andras ganska snabbt. Och det ar en stor jazzfestival till helgen. Och da antar jag att det blir lite mer fart och flakt har. Men som jag kanner just nu, sa vill jag fara vidare snart.

Sen vill jag bara paminna alla om att jag fyller ar om en manad!!! hahaha...  :D Sa kanner ni att ni vill vara en god manniska och offra en tanke till en vilsen varmlanning pa andra sidan jordklotet sa ar adressen:

Liza Arvidsson
c/o IEP
PO box 1786
Shortland St, level 10
Auckland, New Zealand
1140

Eller sa kan man alltid ringa eller smsa...haha men kann ingen press ;) och mamma och pappa, ni vet redan vad jag onskar mig! ;)

Auckland

Okej, sista dagen i Auckland. Imorgon ska jag forsoka ta mig ner till Tauranga. Spana in den staden och forsoka hitta ett jobb. Tanken ar att ga in i varje affar och cafe som finns typ..haha vi far se hur det gar!  Men det ar vart ett forsok. Igar fick jag antligen koll pa Skype, sa ni som har det: lizaarvidsson ar mitt namn. Ring!! I'll be waiting :)

Idag vantar pappersarbete pa IEP kontoret, ska kopiera upp sa jag har tusentals CVn haha.. eller sa manga som mojligt iaf. Sen ikvall ska jag och Iris ha var avskedsmiddag. Sorgligt varre! Men det ar sa det ar nar man ar pa resande fot. Vanner kommer och gar. Darfor ska det bli skont att fa sla sig ner pa ett och samma stalle for en langre period.

Var pa fodelsedagspicknick for Holtan igar, mycket trevligt. Traffade alla hennes jobbarkompisar, skont gang det dar :) Bilder kommer nagon gang..haha latmasken har bitit mig.

laters!

Back in da tooown

Har precis anlant till Auckland igen, efter en lang bilresa. Det kanns skit om jag ska vara arlig... hade det sjukt bra i Paihia, och ville inte aka darifran. Men hade ju redan bestamt och fixat skjuts ner till Auckland sa jag stack anda. Lite kompisar och sa som blev lamnade dar utan att jag hann ta nummer, email eller ens efternamn, sa det kanns riktigt trakigt. Funderar nastan pa att sticka tillbaka efter helgen...men det vore valdigt onodigt och dyrt men anda...

Men humoret gick uppat nar vi skulle leta boende. Vi tankte kolla Base forst, ett hostel ingen av oss gillar, men det ar centralt och vi har vart dar forut. MEN base var fullt sa vi provade var lycka hos ett nyoppnat hostel som ligger precis lika centralt. SJUKT BRA! rummen ar helt underbara, stor takbalkong, GRATIS frukost, GRATIS internet...kan ni fatta vilken lyx det ar??!!

Nu ska jag forsoka fa lite ordning pa tillvaron, fixa busspass, kopiera cv och liknanade..cya :)

Paihia med en galen Hollandare

Da var man tillbaka till paihia igen, kanns mycket bra. Bor pa ett underbart hostel, mousetrap, hur mysigt ssom helst. kanns mer som ett stort hus an ett hostel. Jag reste hit tillsammans med min nya kompanjon, Iris fran Holland. Riktigt rolig typ, henne har man skoj med :) Vi haller ihop veckan ut sa far vi se om vi ses senare igen. Pa fredag blir det tillbaka till Auckland igen. Fixa cv, forhoppningsvis traffa Holtan och boka intercity busspasset. Hade tankt gora det redan har i paihia, men iris och jag traffade igar en annan trevlig typ, Deborah fran oxford, och denna deborah har bil :) och hon ska till Auckland pa fre morgon, sa da bestamde vi att vi slar vara kloka huvuden ihop och delar pa bensinpengar istallet for att betala for buss. Sweet!

Har i Paihia har jag hunnit med en del trots allt, Iris gjorde en skydive i mandags sa jag foljde med henne ut till "'flygbasen'' och agerade support...haha. Igar gjorde vi riktigt fin vandring till Hururu Falls. Har skaffat mig ett nytt orhange igen..! Last ut min bok och allmant traffat massor med intressanta manniskor fran jordens alla horn. Kan det bli battre? Jane fran Amsterdam ( ca 50 ar) och hennes man satt vi och pratade med en hel kvall, riktiga hippies haha :) Hon berattade hur hon vaxte upp sina forsta 9 ar i Burma, med en orm som basta van. Fick mig aven en funderare nar hon berattade att hon hade tva dottrar, en var framgangsrik pilot och den andra hade eget foretag och jobbade inom  filmbranchen som bla. filmeditor. Ocksa valdigt framgansrik... gissa om jag blev avundsjuk och borjade fundera pa vilken vag jag ska valja....

Har inte tagit nagra bra bilder under den senaste tiden, sa pa den fronten ar det lite tomt. Men har har ni iaf Hururu Falls, kanske inte sa intressant,



sweet bro, nu ska jag fortsatta min lata dag. Det sporegnar ute sa idag blir den en dag full av ingenting... not bad :)


RSS 2.0