Taupo

Oj oj oj, nu har vi redan tagit oss ner till Taupo, har gar det undan sorru! Igar tog vi en lugn kvall i Rotorua, det osregnade sa vi stannade inne i bilen och de andra sag pa film medan jag gick och la mig tidigt i framsatet.. haha mycket bekvamt vill jag lova. Ganska tidigt upp, gick en promenad i parken och kollade pa bubblande lera som luktade ruttet agg. Sen stack vi till turistbyran och tog en dusch, 5 dollar kostade det men sa vart varenda ore. Efter duschen var det gondol och luging som gallde for min och Kristins del. Det ar typ som en liten pulka med hjul som man aker ner for ett berg med, askul! Efter den akturen blev det lunch, vi var lite fula och smog in pa Base hostel och lanade deras kok. Orka sta ute i kylan och laga mat, det ar riktigt kallt har nere.


Luge-banan


Liza, redo att kora luge!!

Vi lamnade Rotorua vid typ 3-4 tiden och korde mot Taupo, stannade dock vid den varma backen som Burgess tog mig till for nagra manader sen. Det blev ett snabbt dopp, iskallt i luften men valdigt varmt och skont i vattnet. Uppfriskande ar nog ratt ord! Nu sitter vi pa ett internetcafe i Taupo, det ar svinigt kallt ute. Maste kopa mossa och vantar imorgon om jag vill overleva denna veckan..haha! Vet inte hur lange vi stannar har dock, jag sticker nog vidare till Ohakune sen och halsar pa Ruth, men vet inte vart de andra drar. Vi far se!

Nu blir det till att atervanda till bilen och forsoka hitta en skaplig plats att sova pa. God natt!

Rotorua

Okej nu har jag lite mer tid att skriva! Lagt upp nagra bilder, men fler finns pa facebook!

Var roadtrip borjade i onsdags nar vi akte norrut fran Paihia, upp till Ahipara. Samma stalle som jag brukade jobba pa, sa det var lite kara aterseenden nar vi kom fram :) Tog en liten promenad pa 90 mile beach, gick pa mussel-jakt..gick inte sa bra haha men kul var det Kristin! Under kvallen tog vi det mest lugnt. Upp ganska tidigt nasta morgon, korde ner langs vastkusten, stannade och tittade pa de stora Kauraitraden som finns dar. Storst i Nya Zeeland. Riktigt imponerande! 2h bilresa tillbaka mot Paihia var tanken, men da jag agerade kartlasare blev det lite fel och det slutade i en 4 timmars resa istallet..bra dar!


90 mile beach med Alien






Ett stort kauritrad, men langt ifran det storsta!


Father of the forest

Under fredagen var det skydive for de tre flickorna som gallde, jag tyckte att mina 2 ganger fick racka (for den har gangen!) sa jag hoppade inte. Men grymt sugen blev jag saklart! Eftermiddagen spenderades i Paihia, jag lamnade mina flickor sjalva for en stund och akte ut till English bay for att umgas lite med Al, Kitsch och Charlotte innan jag akte. Sen senare pa kvallen bar det av mot Hamilton, vi korde i ett antal timmar for att sedan parkera bilen pa en parkeringsplats for att sova :)

Imorse steg vi upp tidigt, fortsatte vart korande till Matamata. Dar Rebecca akte ut till Hobbiton movie set medan vi andra vantade pa biblioteket inne i stan. Sen korde vi vidare till Rotorua, dar vi nu befinner oss. Det regnar sa vi ar inte sugna pa att gora sa varst mycket, titta pa film i bilen blir det nog. Imorgon vantar lite mer aktiviteter sa vi hoppas pa bra vader!


Vart det sedan bar av vet jag inte riktigt, Taupo antagligen och sen for min del Ohakune for att saga hej till Ruth :)

Snabb update

Vill bara tala om att jag lever haha :) Linda, kristin och Rebecca hamtade upp mig i Paihia i tisdags och sen dess har vi kort runt lite uppe i norr och nu tagit oss ner till Matamata. Vi har en superliten campervan som vi knor in oss i pa natterna, mysigt och billigt!

Skriver mer nar jag far tillgang till internet igen, men allt ar iaf bra och det ar skont att komma bort fran Paihia ett tag, se nagot nytt :) vi hors!
choice bro

103 dagar!

Okej, kom pa idag att jag vart har i 103 dagar!!! later inte det sjukt lange? Det ar ju en tredjedel av ett ar nastan :) haha helt galet. Skulle ha firat 100-dagars jubileum men det glomde jag bort. Jag far satsa pa att fira nar jag kommer upp i 200 dagar istallet... haha det ar bar att borja rakna ner!


Ha det gott

It's all good :)

Har idag tankt ganska mycket pa hur bra jag faktiskt har det. Jag blir latt hemmablind, man vanjer sig vid att det ar vackert sa efter ett tag slutar man uppskatta det lika mycket. Stallet jag bor pa ar supermysigt, staden jag bor i ar underbart vacker och folket jag umgas med ar stortskona. Kom en ny tjej idag som ska borja stada, en svensk :)  sa det var bara att borja prata svenska igen! Sa denna dagen gick mest ut pa att jag forsokte introducera henne till Paihias alla gator och horn..haha det gick ganska fort! Vadret har vart kanon idag och som toppen pa allt sa sag vi delfiner som lekte i vattnet nar vi var pavag hem fran mataffaren. Battre an sa blir det inte! Solen var pa vag att ga ner, vattnet var ganska lugnt och sa mitt i allt, delfiner som hoppade och lekte. Sweet as!

Sa jag har faktiskt fattat ett beslut. Efter min lilla roadtripp med ec-brudarna ( plus rebecca!), sa ska jag komma tillbaka. Jobba nagra veckor och spara varenda krona. Sen drar jag mig antagligen ner till Taupo eller Wellington. Enda nackdelen med att dra ner dit ar att det kommer vara kallt!!! har uppe ar ju vintern fortfarande runt 15-20 grader och dar nere ar det en aning kallare! haha och svensk som jag ar sa tackar jag inte nej till lite varme och sol. Men tillbaka till Paihia blir det iaf efter min roadtrip, sen far vi se:) 

Nu blir det att laga mousaka ( stavning?) med Janine. Och jag hoppas verkligen att det blir sjukt gott for jag betalade hela 25 kronor ($5) for EN aubergine!!! rena rama ranet! haha

Och tack for samtalet imorse Frida, otroligt kul att hora din rost! guds gava till manskilgheten: SKYPE!

Funderingar

Nu pa mandag sticker ju Ruth, vad ska jag ta mig till da?!!!! Hon har ju blivit min kompanjon har pa Mousetrap.. kommer sakna henne enormt. Men forhoppningsvis kommer jag komma ner till Ohakune och halsa pa henne. Och sen den 25 kommer de svenska brudarna, hur planen sen ser ut efter det vet jag inte. Men jag kanske reser runt nordon under ca en vecka med dem och sen? Kommer tillbaka kanske? Manga tycker att jag borde dra vidare, se nagot nytt. Men som jag ser det ar inte det nodvandigt, visst det borjar bli lite trakigt har i Paihia. Finns inte sa varst mycket att gora, men detso battre kanske om jag vill spara pengar? Har ju faktiskt jobb har, och boende. Sa varfor aka vidare till stallen dar jag kommer ha svarare att fa jobb? Jag ar lite fundersam just nu som ni kanske marker. Mycket tankar. Men behover inte bestamma nagot an. Har iaf sagt till pa jobbet att jag kanske blir borta nagon vecka i slutet av maj, och det verkade inte vara nagra problem. Sweet :)

Idag kommer min kara Becky fran Ahipara hit, sa det ska bli svinkul att fa se henne igen :) Vi har inga bestamde planer direkt sa vi far se vad vi hittar pa. Men alltid kul med lite kanda ansikten!


Sorg

Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Det kanns sa fel, sa orattvist att du ar borta. Samtidigt som jag antar att det var det basta, det var ju vantat. Jag borde ha vart forberedd men hur forbereder man sig pa att en person plotsligt inte ska finnas langre? Det ar skont att veta att du inte lider langre i alla fall. Men jag kan anda inte riktigt forsta att du ar borta. Att du inte kommer vara dar nar jag kommer hem. Jag ar glad att jag hann halsa pa dig innan jag akte iaf, detta kortet ar taget bara nagon dag innan flyget gick.
 

Jag saknar dig och kommer alltid att minnas dig :)

Till Maja och Lina!

TACK!!! blev riktigt glad nar jag vaknade imorse och sag ett paket ligga pa sangen, och fran er tva!! Jag tog en promenad, gick ner till min hemliga pir och satt i solen och oppnade paketet :) Battre start pa morgonen far man leta efter.


Och alla sverigeprylar som var med i paketet har jag nu anvant for att smycka hyllan i mitt rum :) haha, skitsnyggt blev det. Sag dock att nagon hangt en koala fran oz i ena kanten, attans! Men alla prylar i paketet ar mycket uppskattade mina brudar, sarskilt lakritsen,...som redan ar uppaten haha :P



Nu vantar hej da kalas for Bonnie, som aker vidare imorgon. Da blir det bara Rob, Ruth och jag kvar, mycket sorgligt. Det har kommit lite nytt stadfolk dock, men de ar tyskar och lite skumma allihop..haha.. nejda men de sager inte sa mycket bara. 

Aterigen, TACK!!



SKYDIVE NO 2!!

Mer bilder fran hoppet finns pa facebook kara vanner :)


Jag och Gavin, redo att aka :)


wieeeee


Freefall :)

Hade en sjukt bra fodelsedag, Tack till alla som var delaktiga! :)

Happy Birthday liza :)

Da var man 19 ar da! :D Kanner verkligen skillnad, hur jag blivit aldre, mycket mer mogen och sjalvstandig :) haha eller inte! Har precis bokat mitt skydive, sa kl 12.30 idag sa hoppar jag .. wieeeee!! ska bli skitkul!

Tack for paketet! Ahlgrens bilar till frukost var inte dumt kan jag lova :) Forsokte bjuda folk har nere men de var en aning skeptiska..haha! Desto mer for mig da!

Igar var jag aven till Woolworths sa jag kopte pa mig jordnotssmor, for idag ska det atas en megafrukost med toast, jordnotssmor och sylt :) yummie!!! haha

Nu ska det atas mer Ahlgrens bilar och sen ska jag stada.. skoj :)

see ya folks

Happy 21st Ruth!


Okej, "the cleaning gang" laddar for att ta farjan over till Russell for att fira Ruths fodelsedag :)


Lea, Jo, Genine, Ruth, Rob och Martin pa farjan tillbaka



En liza med sjalvaste fodelsedagsbarnet, Ruth :)

Sushitime baby :)

Uppdaterat!

hallo everyhopa

Kom nyss hem fran jobbet, ganska lugn kvall for att va fredag. Pavinee ( managern) bjod pa sushi idag medan vi jobbade, hon lagade at sig sjalv men bjod ganska rejalt. Tror jag at 8 bitar..haha sjukt gott :) Ska nog gora det sjalv nagon kvall, ar tydligen inte allt for avancerat. DOCK maste jag tala om att jag tappade min forsta grej idag. Vi har en ratt som heter Ocean Fire, det ar en stor tratallrik med en gutjarnstallrik pa. Pa dar sa ar maten, en liten boll med mat och runtom sa brinner det. Denna tallrik bar jag i ena handen och en tallrik med ris i andra... ack ack myrstack, slutade inte sa bra. Har serverat den ratten hur manga ganger som helst, aldrig vart nagot problem. Visst den ar tung men det ar anda okej. Men denna gang rakade min arm stota emot ett horn pa en bank och sa vips sa var tallriken i backen. Som tur var tappade jag den inte pa nagon gast, haha det hade vart det varsta, med all eld och allt. Inget gick sonder men alla gaster i hela restauranten bevittnade min lilla forestallning, haha jaja! Det far jag val bjuda pa. Sen maste jag ju bara namna att jag far med mig mat hem efter varje kvall jag jobbar, helt underbart! Thaimat varje kvall :) Ibland ar det en aning starkt bara, kanner mig da lite vek..haha.

Har nu aven gjort 2 dagar som staderska pa the Mousetrap, stadar lite mellan 10-12 varje morgon mot gratis boende, internet och tvatt. Sjukt bra. Hittills har jag gjort rummen och stadat toaletter, men till veckan ska jag fa gora det lattaste, tvatta. Sa det blir skoj :)

Ser fram emot mandagen!!! :D forhoppningsvis, om vadret tillater, kommer jag gora mitt andra skydive da. Vore sa sjuuukt kul att gora det pa mandag, men eftersom jag stadar pa morgonen far det bli under eftermiddagen. Eller pa tisdag morgon, vi far se. Battre fodelsedagspresent far man faktiskt leta efter :)

Fick aven ett mail om att jag har brev som vantar pa mig i Auckland, men de skickade vidare det idag sa forhoppningsvis far jag det pa mandag. Undrar vem det ar ifran? hmm.. :)

god natt kara vanner

RSS 2.0