Semestern i bilder!

Okej här kommer lite bilder från semestern! 


Matade söta lemurer på Willowbank Wildlife Reserve i Christchurch


Njöt av vacker utsikt i Wanaka med Carro


Käkade mycket ute på stan, frulle, lunch, middag.. you name it! Här avnjuts en bärsmoothie tillsammans med vacker utsikt över Lake Wanaka.
 

Fick åka lite skidlift till toppen av ett berg för att skåda ännu mer utsikt över Wanaks bergstoppar.


Naaaw, det är äkta vänskap det! :)


Jag tog mig i kragen och äntligen hoppade Bungyjump!!! The Nevis - 134 meter!!


Sekunden innan jag hoppade, lite nervöst var det allt men inte så farligt som jag trodde :)
 

.. och där bar det av!!! Häftig känsla men måste erkänna att fallskärmshoppning är så mycket grymmare :)
 
Gud vad fort den veckan gick! Nu blir det jobb, jobb och mera jobb. Om 22 dagar är jag hemma på svensk mark. WIEEEEEE!!!

Sista dagen

Då var man tillbaka i Christchurch efter några dagar i Queenstown och Wanaka. Har haft det grymt bra! Idag är sista dagen på min lilla semester, det har gått så sjukt fort. Imorgon tar jag bussen hem till Motueka igen. Kan inte säga att jag längtar direkt. Men nu är det inte långt kvar tills det är dags att packa väskan och åka hem. 2 veckor innan Good Vibes och sen dagen efter GV åker jag hem!!! 
 
Tänkte att jag skriver lite mer om semestern när jag kommit hem plus lägger upp lite bilder. Största höjdpunkten under resan var nog iaf att jag äntligen hoppade BUNGY!!!! Hoppade The Nevis, Nya Zeelands högsta på 134 m! Grymt skoj och lite små pirrigt :)
 
Nu ska jag njuta av sista dagen i chc med Erika. Vi ska shoppa och gå på bio, myselimyspys!
 
Kram hej
 

Djungeläventyr i Christchurch

Nyligen hemkommen efter en härlig lång dag i Christchurch. Dagen började men en lång och skön sovmorgon - väldigt välbehövlig!! Sen efter frullen blev det buss in till stan och sen vidare till Willowbank Wildlife reserve, Erikas praktikplats. 
 
Vi spenderade sedan ett antal timmar till att gå runt i parken och kolla på alla djuren. Såklart var mina favoriter aporna :) men det var även riktigt roligt att få se wallabies (små kängurs) och kiwifåglar! Fick även mata lemurer vilket var helmysigt. Så himla söta när de sträckte fram sina små fingrar och grappade tag i ens händer... dog lite där tror jag. Om det bara var lagligt skulle jag lätt skaffa en apa och en lemur som husdjur! Bilder kommer så fort min dator vill samarbeta!
 
Nu sitter vi med en stor hög resekataloger som vi samlat på oss i stan och planerar och drömmer oss bort.... vi har allt lite planer inför kommande år :) Vi har även skickat iväg jobbansökan inför höstens äventyr.. töcksfors haha :)
 
Imorgon bitti bär det av till Queenstown där Malin väntar. Wieeee å vad skönt det är att ha lite semster, äntligen!!
Hej sålänge!

Christchurch

Ville bara slänga in en rad och säga att jag tagit mig till Christchurch efter en lååång resa på bussen, totalt 11 timmars restid blev det.
 
Men nu är jag framme och det ska firas med köttbullar, gräddsås och lingonsylt. Vardagslyx så det skriker om det. Vi gillart!

På väg!

Nu är jag äntligen på väg på min lilla mini-semester. Har tagit mig till Blenheim och sitter nu på McDonalds och utnyttjar deras Wifi. Har två timmat att döda här innan bussen fortsätter ner till Christchurch och Erika!!! Vi har massa skoj inplanerat som att äta klyftpotatis med bearnaissås (finns ej i detta land att köpa så min mamma var snäll importerade ett paket åt mig!), äta köttbullar med lingonsylt och gräddsås, söka jobb hemma i sverige, planera nästa års äventyr, titta i resekataloger, gå och hälsa på hennes praktikplats som är ett zoo så förhoppningsvis ska jag få mata lite djur och se apor!!!! och kanske en och en annan kiwifågel :D myyyyspyyyys :D

Sen på tisdag bär det av ytterligare söderut då jag tar flyget till Queenstown för att hälsa på Malin och sen vidare till Wanaka för att träffa Carro. Wooop woop, nu bär det av!

 
 
 
SOM JAG HAR LÄNGTAT!!!!

Produktiva Liza!

Haft skönaste och lugnaste helgen på länge! Har också lyckats vara super produktiv och fått massa gjort.
  • Spela in min presenattion för x-arbete - check!
  • Skriva färdigt CV - check!
  • Skriva personligt brev - check!
  • Läst ut min bok - check!
  • Köpt födelsedagspresent till Elsa (2åringen jag bor med) - check!
  • Äta massa glass - check!
  • Se massa Disney filmer - check!
Ja det sista två punkterna kan man ju diskutera om det ska få vara med på min duktiga lista men jo, tycker faktiskt det. Det bästa med att bo med en mamma och hennes unge är den stora lådan med alla disney-filmer!! och hon har massa nya också, så i helgen fick det bli Disney kväll och jag såg en hel drös med filmer som jag länge velat se. Till exempel Bilar 2, Toy Story 3 och min nya favorit: Upp! Har ni sett den? Så himla härlig film :) Skrattade en hel del och fällde till och med en liten tår.. hehe.. klart värd att se iaf! Tyckte dessutom både Bilar 2 och Toy Story 3 var bra också, för att vara uppföljare :)
 
 
 
 
Finns det något bättre än riktigt bra tecknad film?
Svar nej!

hallåå

Oj oj OJ vad dagarna bara fluger förbi nu! Hinner aldrig gå till bibblan så bloggen blir lidandes tyvärr. 
 
Allt är bra iaf, vi planerar och fixar och grejar inför Good vibes hela tiden. Nu är det bara 1 vecka kvar tills jag äntligen får åka ner och hälsa på min brudar söderut!! wieeeee sen efter det är det bara 2 veckor innan Good vibes. Och dagen efter Good vibes åker jag hem!!! herregud det kommer bara flyga förbi :)
 
Har haft en grymt bra vecka. Vädret har varit fantastiskt! I tisdags fick jag följa med piloten upp i planet, denna gång som passagerare och inte fallskärmshoppare. GRYMT KUL! Skönt att inte behöva hoppa ut för en gångs skull haha... Han gjorde lite nosdyk och andra roliga grejer så de sög till rejält i magen. Som att åka berg och dalbana! Sen fick jag styra en hel del också vilket var jättekul, så att det blir flygcert en vacker dag råder det inga tvivel om!
 
Blev även ett hopp med Ilil härom dagen. Grymt hopp!! Fick värsta adrenalinkicken och tro mig, det har inte hänt på ett tag. Kädes nästan som att göra mitt första tandem igen fast utan rädslan :) Gick runt med ett stort fett lenede resten av dagen.. ja nästan resten av hela veckan! Måste göra som snart igen.
 
Nu väntar en grå och regnig helg vilket ska bli skönt för då kan jag vara ledig, annars skulle jag redigera film hela helgen men dåligt väder = ingen hoppning= slapp helg hemma för liza= välbehövligt!!
 
men nu måste jag jobba vidare så jag kan ta helg snart :)
Vi hörs!

JORDBÄVNING!

I går natt när jag precis höll på att somna började hela huset skaka!! sängen, bryån.. allt! och jag i mitt halvsovande läge förstod ingenting.. vad händer tänkte jag? Kommer det ett tåg? blåser det? och sen efter några sekunder slog det mig... JORDBÄVNING!!
 
Epicentrum var tydligen ute i havet, väldigt djupt ner men den hade nåt upp till en 7a på richterskalan. Den slog till mitt emellan nord och sydön så vi var ändå ganska nära. Tydligen kunde man känna den ändå upp till Auckland!
 
Jag mår bra iaf, ingen skada skedd här inte. En erfarenhet och ett minne rikare. Nu kan jag bocka av det på min "to do list": överleva en jordbävning - check!
(sen att den var liten spelar ju ingen roll ;) )

Back on track

Blogg.se fungerar tydligen inte från jobbet så har inte haft möjlighet att uppdatera på ett tag. Nu har jag änltigen tagit mig till biblioteket så nu ska det skrivas och laddas upp bilder!
 
Lite kortfattad sammanfattning sen vi hördes sist:
- Det har varit kallt, oh ja kallare än vanligt! Kröp ner till -3 en morgon och då frös vårt vatten... haha så kan det gå! 
 
 
 
 
 
- Jag har bestämt mig för att sälja min fallskärm. Lite småless på hoppningen och vill hellre ha pengarna. 
- I onsdags förra veckan var jag och såg Flight of The Conchords live i Nelson. Såååå grym show, skrattade konstant! Vi var ett gäng på cirka 10 pers som var där så innan konserten blev det middag. Mysigt värre :)
 
 
- Jag har insett hur underbart det är att bo i ett land där man kan köpa frukt på vägen hem från jobbet för drygt en tia! Känns som att kliva tillbaka i tiden lite när det står en honesty box och texten "we appreciate your honesty" vid ett berg av äpplen eller kiwifrukt, finfina grejer!
 
 
 
- Jag har bakat chokladbollar ett antal gånger och insett hur sjukt gott och beroendeframkallande dessa bollar kan vara. Detta faktum har även lett till en väldigt intressant fundering som jag grunnat på de senaste dagarna. Varför heter det KöttBULLAR och inte köttBOLLAR? Vi säger ju chokladbollar och de ser ju likadana ut. En köttbulle borde ju vara som en kanelbulle fast med kött? eller? Någon mer än jag som funderat på denna mycket intressanta tanke gällande vårt svenska språk?
 
 
 
- Fick mitt första brev på jobbet häromdagen. Fick mig att känna mig gött viktig. High five på den du!
 
 
Nu måste jag fortsätta jobba. 
Hej så länge!
 

RSS 2.0