Julfirande!!

Ja det blev rejalt julfirande har pa Mousetrap igar. Borjade morgonen med en stor frukost bestaende av agg, toast, korv och hashbrowns. Var ca 30 pers som deltog. Efter frukost blev det julklappsutdelning. Alla hade kopt en julklapp som vi sedan lekte nagon lek och tavlade om. Jag slutade upp med en skvallertidning som julklapp..haha underbart :) Bytte aven julklapp med Ruth, vi hade kopt varann en greenstone. Ett halsband gjort av jade, valdigt vacker sten som ar typiskt nya zeelandsk. Enligt traditionen far man inte kopa eller ge sig sjalv en greenstone utan den maste fas som en gava eller present av nagon annan. Min var jattefin, liten och sot. Precis som jag ville ha den.


Frukost time



De "gamla" stadarna som kom tillbaka for att fira jul

Resten av dagen spenderades pa stranden, vi lekte lekar, badade och slappade i varmen. Helt underbart, svart dock att fa in att det var jul vi firade dock?! Pa eftermiddagen blev det stor bbq, har aldrig sett sa mycket mat. Det var korv, kott, lax, snapper, crayfish, kyckling, pastasallad, potiatissallad, chips, dip, ceasarsallad, brod, salsa, cheesecake, chokladkaka och massa mer. At rejalt :) Resten av kvallen spenderades pa mousetrap och sedan blev det aven en kvallspromenad till stranden for ytterligare lekar och grejer.



God jul!!



Redo att festa loss!

Kan aven beratta att jag har fatt ganska stora svarigheter att ga.. haha. 30 min i solen utan solkram rackte for att jag skulle branna sonder mina knaveck och baksida lar. Har aldrig i mitt liv sett en sadan solbranna. Inte bra alls. Sa idag haller jag mig inomhus och i skuggan.. ingen mer sol for mig inte! Men det hor val till, att branna sig pa julafton ;)

GOD JUL!!!


Dan fore dan fore doppardan

23 december, dagen innan julafton. Kanns som vilken annan sommardag som helst. Visst har vi en julgran pa vandrarhemmet, och jag har faktiskt kopt lite julklappar. Men thats it. Solen skiner och det ar varmt och skont. Det ar inte sa att jag klagar, jag njuter i fulla drag. Men det ar en otroligt marklig kansla det har. Har nere firas julen den 25e, da blir det bacon och agg till frukost och sen en mega bbq till julmiddag. Sen planerar alla mest att hanga pa stranden hela dagen.. haha mycket skumt.

Jag borjar iaf sakta men sakert acklimatisera mig har uppe i norr. Det ar skont att vara tillbaka med massa gamla vanner. Men visst saknar jag Taupo och alla dar. Men som jag intalar mig om och om igen, saknad ar nagot positivt. Det ar ju ett tecken pa karlek och vanskap. Igar stack Emma till Sverige ocksa, bara sadar.. bokade en biljett och flog hem for jul. Blev sugen ska jag erkanna men tyvarr.. jag kommer inte hem an!

Idag ska det fixas mer med julklappar och sen far vi se vad som hittas pa.



Puss pa er kara vanner dar hemma i snon ;)


latmasken drabbar oss alla

ja ni, bilder skulle laggas upp. Men blev sa lat och vill inte sitta har framfor datorn nar solen skiner ute... sa jag har bara laddat upp dem pa facebook. Sa ni far ta er en titt dar istallet :)

vi ses


Im back!!

Nu ar jag tillbaka i Paihia igen. Kanns konstigt. Men mycket bra. Det var svart dock att aka ifran taupo, att saga hej da. Jag ar alltid sa himla blodig nar det kommer till avsked. Alltid ska det gratas! Sa dar satt jag pa bussen och grat... men nu kanns det hela mycket battre. Solen sken idag och jag stortrivs. Tog en fika med Petra, som ocksa bor har nu och jobbar jarnet. Tog en svang pa stan och bara njot :)

Jag har bestamt mig for att inte leta efter nagot jobb har. Utan dessa 4 veckor kommer jag bara stada pa morgonen och sen ha hela dagen till att bara njuta av min sista tid i nya zeeland. Ar ju nu bara 7 veckor drygt... 7!!!!!! Later kanska lange men nej.. inte for mig!

nu blir det middag,
laters!

Wellington

Ja ni kara vanner, det blev en tripp till Wellington anda. Windy welly. Tog nattbussen pa onsdag natt, kom fram tidigt tors morgon. Da var det bara att utforska vad staden hade att bjuda pa. Hittade en riktigt trevligt vandrarhem, centralt och bra. Lamnade av vaskan for att sedan bara strosa runt i timmar. Gick till Te Papa, stort museum. Gick over halva stan for att hitta Malachi's julklapp, en svensk ordbok. Hittade tillsut en i en second hand affar for ca 35 spann. Dock fran 70-talet men det far duga! Pa kvallen unnade jag mig ett biobesok, New Moon. Helt ok, hade inga storre forvantningar da jag inte last boken.

Fredag!! Motte upp Lianne som kom ner fran Hawkes bay dar hon bor just nu. Vi tog en fika och bara praaaaatade..! catchade upp sa att saga :) Det blev lite mer strosande i stan och i alla underbara butiker lang Cuba street. Alskar den gatan! Vi akte aven ut till Weta Cave, typ litet museum om studion som gjorde alla rustningar, svard, monster och hela paketet till Sagan om ringen bl.a. Mycket skoj :) pa kvallen blev det nagra cocktails pa nagot mysigt stalle. Sen gick vi ut och hade suchi till middag, asgott! Och det var aven forsta gangen jag at sucshi fran ett sant dar snurrande bord eller 'tag' som man alltid ser i film..haha. Mycket spannade! Sa man bara satt dar och plckade de tallrikarna man ville ha. Sweet as! Efter middagen bar det av, letade upp en ba vid namn 'Alice' som blivit rekommenderad av Bex. i en mork och skum grand fann vi den tillsut. Har aldrig sett nagot liknande maste jag erkanna! Efter att ga igenom en korridor kom vi in till ett jattelitet rum med kanske sittplatser for 20 pers. Hela rummet var "Alice i underlandet" inspirerat! pa vaggarna hangde tavlor med bilder fran boken.nar vi bestallde en drink blev det serverat i en tekanna med tekoppar! Det fanns till och med en jatteliten dorr man kunde ga igenom. Vagg i vagg med detta helmysiga stalle lag "Boogie Wonderland" som mer var en klubb med blinkande dansgolv och hela koret. Sa om nagon aker till Wellington  och vill se nagot speciellt, ga till Alice!! Efter Alice drog vi vidare till ytterligare en klubb dar en rysk dj spelade hela natten. Sa vi dansade och dansade hela natten lang.....!

Kom hem, riktigt trott och sliten, pa lordagen. Min absolut sista natt i Taupo. Det blev lite bbq och cricketspelning. Jag sog ju ganska stort i denna mycket konstiga sport, men kul var det. Sen blev det bradspel och pajatning. Helbra sista kvall i taupo :)

Bilder kommer senare, sa hall ut!

MERA SKYDIVE!!

Fick in ytterligare 3 hopp igar!! wohoo!! Har val egentligen inte rad men nu nar det ar mina sista dagar har och vadret ar bra, kan jag ju inte lata bli. Gjorde ett hopp med markus ocksa, svinkul att antligen fa hoppa med nagon annan. Han tog bade filmkamera och kamera med sig sa det blev lite bilder som jag tankte visa er :)



En liza i planet, vantar med spanning pa att fa oppna dorren!!




Fatta kanslan!!!




En liten liten liza over stora lake taupo





Woooo


hej da


Sista veckan i Taupo!

Nu ar det bara en vecka kvar har i Taupo. Pa sondag tar jag bussen upp till Paihia. kanns konstigt. Kommer sakna Taupo sa sjukt mycket samtidigt som det ska bli sa skont att komma harifran!! Vill ner till wellington ocksa innan jag ger mig av, blir nog en weekendtrip i slutet av denna veckan. Traffa Lianne igen!!! wieeee!!

Vi hade ett litet avskedsparty i lordags, riktigt trevligt. Men jag insag hur manga manniskor harifran jag kommer sakna... vem vet nar man far se dem igen? men far forsoka se det positiva i det istallet, att jag kommer sakna dem betyder ju nagot bra anda :)

fick in mina sista hopp forra veckan ocksa sa nu blir A licensen min!!! Idag ska jag ner till TTS och gora mitt packningstest bara.. ar nervos...! Men det gar sakert bra :) Onska mig lycka till!!

Vi seeeees kara medborgare!


RSS 2.0